Zoutlampen

Een zoutlamp, ook wel zoutsteen of zoutkristal lamp, genoemd, is een zoutkristallamp die gemaakt is van een ruw stuk zoutkristal uit de Himalaya. Vanwege de mooie zachte roze kleur geeft de lamp een warm licht af. een echte sfeermaker! Al onze zoutlampen worden standaard geleverd met elektriciteitskabel en lampje.

... Lees meer
10 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,25
€ 1,60
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 17,69
Levertijd wordt berekend...
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 40,33
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 20,10
€ 9,95
€ 9,95
€ 9,95
€ 9,95
per pagina

Wat is een zoutsteen lamp? Zoutlamp: natuurlijk licht in bange dagen

Een zoutsteen lamp, ook wel zoutlamp of zoutkristal lamp, genoemd, is een zoutkristallamp die gemaakt is van een ruw stuk zoutkristal uit de Himalaya. Een zout lamp is niet meer en niet minder dan een bijzondere lamp gemaakt van zoutkristal.

Zoutkristallen zijn prachtig om naar te kijken en vormen prachtige decoraties voor elk interieur. Het zoutkristaal is deels doorschijnen, waardoor de zout steen kan fungeren als natuurlijke dispenser van een lichtbron.

Himalaya zoutlamp werking

Himalayazout is meer dan alleen maar mooi om naar te kijken. In verpulverde vorm wordt het ook gebruikt als scrubzout en badzout voor de huid. Je vindt het zelfs in zoutmolens voor gerechten. Himalayazout heeft een erg rijke smaak en is erg zuiver.

De Himalaya zout lamp werkt als volgend: het zout produceert zogenaamde negatieve ionen die de lucht helpen zuiveren. Een zoutsteenlamp in elke kamer plaatsen, kan positieve gevolgen voor mens en milieu hebben.

Echte Himalaya zoutlamp kopen

Deze natuurlijke lampen reinigen de lucht, halen nare geurtjes weg en zuiveren bovendien. Het reinigen van lucht gebeurt door hygroscopie. Vervuilde watermoleculen uit de nabije omgeving worden aangetrokken en geabsorbeerd in het zoutkristal.

De stenen lamp werkt verbazingwekkend goed om stof, sigarettenrook en andere luchtverontreiniging mee te lijf te gaan. Zoute lucht help de luchtweg vrij te maken, dat ken je vast wel van een dagje aan het strand.

Elektromagnetische straling beperken

Een Himalaya lamp is ook zeer geschikt om de elektromagnetische straling mee te beperken. Deze straling wordt uitgestoten door onze elektrische apparaten, zoals televisies, computers, mobiele telefoons en tablets. Dit kan voor een overvloed aan elektromagnetische straling zorgen.

Deze vorm van straling is onzichtbaar, maar kan op de lange termijn voor ernstige gezondheidsklachten zorgen. De straling verhoogt onder meer stress en veroorzaakt ook vermoeidheid.

Je immuunsysteem kan verzwakt raken door overmatig contact met elektromagnetische straling. Zoutsteen lampen zorgen voor balans door negatieve ionen af te geven en positieve ionen op te heffen. Op die manier kan elektromagnetische straling worden geneutraliseerd.

Vooral in kleine ruimtes en plekken waar geen raam kan worden geopend (bijvoorbeeld in de winter) heb je erg veel baat bij een zoutkristallen lamp. Een lamp steen is net een kleine talisman.

Werking zoutlamp tegen astma en allergie

Zoutkristallen zuiveren niet alleen straling, maar halen ook stof, huidschilfers van huisdieren en schimmels uit de binnenlucht. Zoals een neusspray met zoutoplossing helpt de luchtweg te zuiveren, zo helpen zoutlampen je directe woonomgeving te beschermen.

Daarnaast verlichten ze verschillende symptomen die met astma en allergieën samenhangen. Zoutkristallen helpen mensen die met ademhalingsproblemen kampen. Vooral astmapatiënten hebben erg veel baat.

Je ademhaling verbeteren

Ooit gehoord van Cilia? Dit zijn de haartjes die door de luchtpijp lopen. Cilia werken als microscopisch kleine ademfilters. Studies wijzen uit dat positieve ionen de activiteit van deze cilia verminderen, terwijl negatieve ionen er juist een positief effect op hebben. Zoutstenen lampen helpen de ademhaling te verbeteren door de negatieve ionen vrij te geven. Overige deeltjes worden gefilterd. Zo worden de longen op de lange termijn schoner gehouden.

Verlichten hoesten en verkoudheid

Zoutlamp ervaringen wijzen uit dat ze het hoesten helpen verlichten, evenals bepaalde verkoudheidssymptomen. De negatieve ionen die door het zoutkristal vrijkomen, helpen mogelijkerwijs tegen bacteriën die in de lucht zijn verspreid.

Het zout stelt het lichaam ook nog eens in staat om lucht op een effectieve manier te filteren en zo te verhinderen dat vreemde (ongewenste) deeltjes de longen binnenkomen. Dat gaat weer hoesten en niezen tegen.

Je stemming verbeteren

Een zoutsteenlamp wordt ook weleens een anti depressie lamp genoemd. Waarom? Studies tonen aan dat het humeur- en energieniveau kan worden verbeterd door negatieve ionen, die de serotonine aanmaak in de hersenen aanwakkeren.

Zoutlampen kunnen helpen bij mensen die lijden aan seizoensgebonden stemmingswisselingen. Natuurlijk is er meer nodig om hardnekkige depressies aan te maken. In dat geval raden we je aan professionele hulp te zoeken.

Een boost voor je bloedsomloop

Himalaya zoutsteen kopen kan ook een positieve werking hebben op je bloedomloop. Er wordt beweerd dat de negatieve ionen in zoutkristallen lampen de doorbloeding kunnen bevorderen. Een zoutstenen lamp kan dus ook een positieve impact hebben op hart- en bloedvaten.

Bevorderen van concentratie

Van negatieve ionen wordt ook beweerd dat ze het concentratievermogen (en dus ook het prestatievermogen kunnen verbeteren). Ze verminderen stress, waardoor je je beter kunt focussen. Van negatieve ionen wordt gezegd dat ze de zuurstof- en bloedtoevoer naar de hersenen in de kaart spelen. Daardoor raak je minder snel afgeleid en kan je je focussen op werk of hobby.

Een ontspannen sfeer creëren

Wist je dat witte zoutlampen als hulpmiddel worden gebruikt bij kleurentherapie (ook wel chromotherapie genoemd)? Zoutlampen produceren een heerlijk zacht licht, in tinten geel, rood en oranje.

De stenen helpen onder meer het bestrijden van stress en futloosheid. Ze helpen je je ontspannen te voelen. Er wordt weleens beweerd dat het licht van de lamp de fysieke, de emotionele en de spirituele energieën in zijn directe omgeving in evenwicht brengt.

Je nachtrust verbeteren

Als je overmatig wordt blootgesteld aan positieve ionen, raakt de zuurstof- en bloedtoevoer naar je hersenen verstoord, waardoor onregelmatige slaappatronen kunnen ontstaan. De negatieve ionen die een Himalaya zoutlamp uitstoot, helpen de balans in je lichaam en geest te herstellen. Last van slaaptekort of word je regelmatig wakker? Overweeg dan eens een zoutlamp.

Zoutlamp waar te koop?

Bij Naturaplaza natuurlijk! Het assortiment zoutlampen bij NaturaPlaza is lekker breed. Ben je op zoek naar een zoutstenen lamp in de vorm van een piramide? Een lamp in de vorm van een hart? Of juist een dolfijn lamp? Wij hebben wat je zoekt. Zoek niet verder.

Ons aanbod is erg groot en we hebben met regelmaat aanbiedingen waarin onze producten (sterk) worden afgeprijsd. Zo bespaar je veel geld met je aankopen. Hou onze website steeds goed in de gaten!

Bestel nu, morgen al in huis

Bestel je op onze webshop voor 23:59? Dan mag je je aankoop de volgende dag al bij je in huis verwachten. Ook kun je zelf een bezorgmoment uitkiezen waarop je je product wilt laten bezorgen. Als je voor minimaal 65 euro bestelt, rekenen we geen verzendkosten. Kijk dus naar hartenlust rond op de onze website: we hebben tal van producten om gezond te blijven.

Stel ons gerust een vraag

Heb je nog een vraag over de unieke eigenschappen van zoutstenen Himalaya lampen? Dan kun je met gerust hart contact opnemen met de klantenservice. De medewerkers van Naturaplaza staan je graag te vertellen en vertellen je alles over ons bijzondere aanbod producten. Ook kunnen we je vertellen over de ervaring van andere klanten met onze artikelen.