Himalayazout

Welkom op onze Himalayazout pagina. Hier vind je natuurlijk en zuiver Himalayazout van de hoogste kwaliteit. Het zout heeft een roze kleur en het is in feite zeezout dat een paar honderd miljoen jaar geleden is gekristalliseerd. Het zout is het zuiverste zout dat op aarde te vinden is en het wordt met de hand gewonnen uit de Himalaya bergen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Himalaya Halietzout Brokken wit 2-5 cm hoofdafbeelding
  Himalaya Halietzout Brokken wit 2-5 cm SKU: 30209-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,48
 2. Himalaya Kristalzout Poeder roze Fijn 0.1-0.3 mm hoofdafbeelding
  Himalaya Kristalzout Poeder roze Fijn 0.1-0.3 mm SKU: 30067-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,28
 3. Himalaya Kristalzout Poeder roze Fijn 0.3-0.5 mm hoofdafbeelding
  Himalaya Kristalzout Poeder roze Fijn 0.3-0.5 mm SKU: 30069-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,28
 4. Himalaya Kristalzout Poeder roze Fijn 0.5-0.7 mm hoofdafbeelding
  Himalaya Kristalzout Poeder roze Fijn 0.5-0.7 mm SKU: 30070-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,28
 5. Himalaya kristalzout roze Brokken 2-5 cm hoofdafbeelding
  Himalaya kristalzout roze Brokken 2-5 cm SKU: 30077-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,47
 6. Himalaya Kristalzout roze Fijn 0.7-1.0 mm hoofdafbeelding
  Himalaya Kristalzout roze Fijn 0.7-1.0 mm SKU: 30071-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,34
 7. Himalaya Kristalzout roze Granulaat 1-2 mm hoofdafbeelding
  Himalaya Kristalzout roze Granulaat 1-2 mm SKU: 30073-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,30
 8. Himalaya Kristalzout roze Granulaat 2-5 mm hoofdafbeelding
  Himalaya Kristalzout roze Granulaat 2-5 mm SKU: 30075-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,39
 9. Himalaya Kristalzout roze Granulaat 4-8 mm hoofdafbeelding
  Himalaya Kristalzout roze Granulaat 4-8 mm SKU: 30076-conf
  Waardering:
  100%
  Out Of Stock
 10. Himalaya Zoutlamp Model Obelisk 4 kg hoofdafbeelding
  Himalaya Zoutlamp Model Obelisk 4 kg SKU: 43560-conf
  Vanaf € 40,33
 11. Himalaya Zoutlamp Model zoutschaal 4 kg hoofdafbeelding
  Himalaya Zoutlamp Model zoutschaal 4 kg SKU: 43540-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 20,10
 12. Theelicht Himalayazout grof geslagen 1.2-1.5 kg hoofdafbeelding
  Theelicht Himalayazout grof geslagen 1.2-1.5 kg SKU: 46350-conf
  Vanaf € 40,96
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waarom Himalaya zout een wonder der natuur is

Misschien heb je het al gehoord dat veel mensen beweren dat roze Himalayazout gezonder is dan gewoon zout. Maar wat is himalayazout nu precies? Wij bij Naturaplaza helpen je graag op weg en sommen hier de dingen op die je moet weten over Himalaya zout. Want wat maakt het nu beter dan andere zouten en wat zijn de vele toepassingen ervan voor gezondheidsvoordelen?

Een natuurlijk product uit het hoogste gebied op aarde

Himalayazout kopen kan tegenwoordig gewoon in Nederland, maar zoals de naam al prijsgeeft komt Himalaya zout oorspronkelijk uit het gelijknamige gebied dat zich uitstrekt zich over Azië en loopt door China, Nepal, Myanmar, Pakistan, Bhutan, Afghanistan en India.

De meeste mensen associëren de Himalaya met de Mount Everest, de hoogste piek op deze planeet. Dat er ook zout is te vinden in deze prachtige bergstreek is voor veel mensen onbekend. Dit zout met een roze kleur is zeezout dat een paar honderden miljoenen jaren geleden gekristalliseerd is.

Himalayazout is dus het zuiverste zout dat op aarde te vinden is. Het wordt nu met de hand gewonnen uit de bergen en is al een tijd beschikbaar op de markt.

Wat zijn de voordelen van Himalaya zout?

Himalayazout werd van nature gevormd uit stevige mineralen en elementen waaronder: sulfaat, magnesium, calcium, kalium, bicarbonaat, bromide, boraat, strontium en fluoride. Vanwege deze mineralen heeft roze himalayazout veel bijzondere eigenschappen. Het is een product dat naast smaak ook veel unieke voedingsstoffen bevat met een heilzame werking.

Hoe gebruik je roze Himalaya zout?

Je kunt dit roze zout gewoon op dezelfde manier als keukenzout gebruiken. Als onderdeel van het koken, om maaltijden te kruiden en voedsel beter te bewaren. Daarnaast worden harde blokken roze zout ook gebruikt als serveerschalen en snijplanken. Sommige mensen gebruiken roze Himalayazout voor een heerlijk himalaya zout bad. Het is ook mogelijk om lampen en kaarsenhouders van roze himalayazout te maken. Deze zijn ook te koop op Naturaplaza.

Is himalaya zout gezond?

Himalaya kosher zout kopen kan natuurlijk bij Naturaplaza. Veel mensen vragen zich af of himalayazout gezond is. Dit roze zout heeft veel positieve eigenschappen waaronder een rijk mineraal gehalte, hulpmiddel bij hydratatie en het is een natuurlijk product zonder additieven.

En Himalaya zout doet meer

Er wordt gezegd dat roze zout het libido ondersteunt, de tekenen van veroudering vermindert en het lichaam beschermt tegen zware metalen. Het heeft een ondersteunende functie voor het opbouwen van een gezond lichaam en versterkt de botten. Voor het behouden van een gezonde bloeddruk kun je Himalaya zout ook prima gebruiken. Daarnaast kun je ook jouw darmen reinigen met zeezout omdat het de darmen helpt om voedingsstoffen beter op te nemen.

Meer dan alleen een ingrediënt

Himalaya zout is geschikt als middel om mee te koken. Het materiaal wordt ook gebruikt om platen mee te maken die kunnen dienen als snijplanken of serveerschalen. De dichte zoutblokken geleiden warmte ook op een goede manier en hebben een bijna perfecte warmteverdeling.

Het beste van alles is dat Himalayazout van nature antimicrobieel is, dus voor het opruimen hoeft je alleen maar snel te schrobben of te spoelen. Tot slot ziet de roze kleur er ook decoratief uit en ze vallen echt op als je eten op een speciale wijze wil presenteren.

Himalaya zout als een manier om je hygiëne een boost te geven

In bad is Himalaya zout ook prima te gebruiken, hiermee creëer je een heerlijk himalaya zout bad. Het zout in bad zorgt voor een verfrissende werking. De geconcentreerde voedingsstoffen stimuleren de bloedsomloop en kalmeren pijnlijke spieren.

Omdat het zout zo rijk is aan voedende en huid verversende mineralen, is baden met roze badzout een genezende en therapeutische ervaring voor lichaam en geest. Een himalaya zout bad helpt gifstoffen te verwijderen, reinigt de huid diep en helpt het lichaam op natuurlijk wijze te reinigen.

Ben je op zoek naar een zoutsoort om je neus mee te spoelen. Je kunt jouw neus spoelen met himalayazout, maar kijk ook eens naar ons Keltisch zeezout. Jouw neus spoelen met Keltisch zeezout kan ook voor verlichting van de luchtwegen zorgen

Zuiver je woning door middel van Himalaya zout

De Himalaya zoutlampen worden gebruikt voor luchtzuivering omdat de warmte negatieve ionen activeert, die op hun beurt de positieve ionen in de lucht bestrijden tegen stof, pollen en andere schadelijke stoffen. Sommige kaarsen en lampen hebben zelfs een diffuser kopjes die essentiële oliën diffunderen met behulp van de warmte van de lamp.

Himalayazout waar te koop?

Je bent nu goed op de hoogte van de vele positieve eigenschappen van Himalaya zout. Daarom is het goed om te weten dat wij bij Naturaplaza een grote verscheidenheid van himalaya producten hebben. Van met de hand gemaakte zoutlampen die een unieke uitstraling hebben tot aan Himalaya zoutblokken 4 kg.

De Himalayan salt lamp

Bij Naturaplaza kun je de Himalayan salt lamp kopen. Wij bieden verschillende groottes en modellen aan op onze website. Deze bijzondere lamp straalt negatieve ionen uit die de lucht van je leefruimte zuiveren. Te veel positieve ionen kunnen ervoor zorgen dat je je snel geïrriteerd en prikkelbaar voelt en dit kan verminderd worden met de himalayan salt lamp.

Naturaplaza is snel besteld en zo in huis

Bij Naturaplaza krijg je een eerlijke zout prijs voor onze natuurlijke zouten. Naast Himalaya zout hebben wij een grote verscheidenheid aan natuurlijke producten waaronder voedingssupplementen. Bekijk onze site voor onze unieke aanbiedingen en deals die je nergens anders tegenkomt.

Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.