Venkel Heel Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Venkel Heel Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
90% of 100
Vanaf € 3,58
Op voorraad
SKU
80036-conf
+ -

Venkel Heel Biologisch

Deze gedroogde venkel is 100% natuurlijk en bovendien biologisch. Bij ons kunt u terecht voor het allerbeste venkelzaad, met een hoge voedingswaarde en meerdere positieve gezondheidseffecten. De Latijnse naam van de venkelplant is Foeniculum Vulgare. Venkel is een plant uit de schermbloemenfamilie, evenals andere kruiden en specerijen zoals wortel, peterselie, kervel en selderij.

Het uiterlijk van de venkel doet het vermoeden dat het om een knolsoort gaat, maar dat is schijn. Venkel is een bolsoort met draadvormige vertakkingen in het blad. Deze vertakkingen zijn de bron van de kruiden. De plantzaden worden als specerij gebruikt.

Waar komt venkel vandaan?

Venkel is oorspronkelijk uit Azië afkomstig, maar al sinds de middeleeuwen is deze specerij bekend op de Europese markten. Heden ten dage wordt venkel in verschillende keukens met regelmaat gebruikt. De biologische venkel heeft een overheerlijke anijssmaak, die in tal van gerechten een smaakmaker en verrijking is. Venkel groeit ook in Nederland, is erg gezond en heeft een bijzondere smaak.

Deze platte, witte knol groeit bovengronds. Het loof van de knol kan maar liefst twee meter hoog groeien. Het voordeel van gedroogde venkel is dat het ongelooflijk lang houdbaar is, nog rijker van smaak dan het versproduct is en vol goede stofjes zit.

Venkelzaad kopen

Venkelzaad kopen is een verstandige keuze, omdat het een intense anijssmaak heeft en talloze toepassingen kent. Venkelzaad gemalen, venkelzaad poeder en venkelzaad gedroogd kunnen onder andere worden gebruikt in maaltijden, maar ook voor venkelzaad thee. Heel venkelzaad heeft een prima voedingswaarde en zit vol antioxidanten, die beschermen tegen vrije radicalen. Ze kunnen vroegtijdige veroudering in de kiem smoren. In venkel zit veel vitamine C, ter ondersteuning van het immuunsysteem, plus kalium. Kalium stimuleert de toevoer van zuurstof naar de hersenen.

Venkel houdt bovendien de normale bloeddruk in stand, doordat het kalium de bloedvaten vermijdt. De druk op de bloedvaten wordt klein gehouden. Er zijn aanwijzingen dat venkelzaad kan helpen bij bepaalde menstruatieklachten, onder meer door te helpen ontspannen.

Waar kan ik Biologische venkel kopen?

Gemakkelijk Biologische venkel kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Biologische venkel bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Biologische venkel aanbieding meer.

Premium Venkel Heel Biologisch

Venkel Heel Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische zaden & pitten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.