organic

Uien Granulaat 1-3 mm kiemarm Biologisch

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Uien Granulaat 1-3 mm kiemarm Biologisch? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Extra accessories
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Geeft gerechten een breed scala aan smaken en aroma's, afhankelijk van het type ui dat wordt gebruikt.
  • plus-circle Rode uien bevatten meer antioxidanten, vitaminen en mineralen dan witte uien, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor salades en dressings.
  • plus-circle Het gemakkelijk af te meten en niet-klonterende uien granulaat kan worden gebruikt om volume en dikte aan gerechten toe te voegen.
Details

Herkomst en geschiedenis

De ui is een bolgewas en is verwant aan de sint-jansui en de prei. Deze bolgewassen slaan voedsel op in een bol die de winter overleeft en daardoor kunnen ze als eerst planten in de lente boven de grond komen. De uienplant groeit uit zaad, in het eerste jaar wordt de bol gevormd.

Uit geschriften van rond 3000 voor Christus blijkt dat de ui voor het eerst in delen van Azië werd verbouwd. Uiteindelijk is de ui ook in Egypte terecht gekomen, waar ook deze gesneden uien vandaan komen. De piramidebouwers kregen uien als rantsoen, het diende als voedsel en medicijn tijdens de reis naar het hiernamaals.

Gebruik en smaak

De ui wordt wereldwijd in de keuken gebruikt als groente en bestaat in allerlei vormen en kleuren. Uien hebben een sterke smaak en geur, die minder sterk worden bij verhitting. Na de oogst van de ui ondergaat het een verwerkingsproces waardoor er granulaat over blijft.

Het uiengranulaat kan gebruikt worden in heel veel gerechten waar je ook verse ui voor gebruikt, zoals in allerlei vlees- en vis gerechten en in uiensoep. Deze granulaat klont niet en is makkelijk af te meten. Ook kan dit gebruikt worden als een gerecht meer volume of dikte nodig heeft. Deze biologische uien worden gedroogd, tot granulaat vermalen en ondergaan een proces om ze kiemarm te maken.

Gebruik ik beter nu rode of witte ui?

Rode en witte uien zien er niet alleen anders uit. Ze ruiken en smaken ook anders. Welke ui het beste past, hangt af van waarvoor u de uien wilt gebruiken.

De witte ui ruikt sterker, smaakt pittiger en zoeter en is beter geschikt om mee te wokken dan een rode ui. Hij past bij ontzettend veel gerechten en is daarmee universeel inzetbaar.

De rode ui is veel opvallender van kleur, maar smaakt en ruikt daarentegen een stuk milder. Bovendien bevat de rode ui veel meer antioxidanten, vitamines en mineralen, dan een witte ui. De rode ui is daarom zeer geschikt voor in salades en dressings, omdat hij niet overheersend is. Bovendien wordt de ui hierbij niet verhit, dus blijven gezonde voedingsstoffen bewaard.

Waar kan ik biologische ingredienten van ui kopen?

Gemakkelijk biologische ingredienten van ui kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische ingredienten van ui kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische ingredienten van ui aanbieding meer.

Uien Granulaat 1-3 mm kiemarm Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische ingredienten van ui komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Uien Granulaat 1-3 mm kiemarm Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Uien Granulaat 1-3 mm kiemarm Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Uien Granulaat 1-3 mm kiemarm Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 80157-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Granulaat
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Ui
Speciale Eigenschappen BIO, Kiemarm
Land van teelt Egypte
Merk Holyflavours
HS-Code 07122000
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 353 kcal / 1477 KJ
Eiwitten 14 g
Koolhydraten 59 g (of which sugars 45 g)
Vetten 3 g
Verzadigde Vetten 1 g
Vezels 19 g
Natrium 87 mg
Zout 0 g
Reviews
star star star star star
Het bestellen waard
Een heldere product omschrijving en bovenal een overheerlijk ingrediënt. Hier ga ik zeker vaker wat bestellen.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op