Uien Granulaat 0.5-1 mm kiemarm Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Uien Granulaat 0.5-1 mm kiemarm Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 4,07
Op voorraad
SKU
80156-conf
+ -

De mysterieuze herkomst van de Ui

De ui (Allium cepa), of tuinui, in Zuid-Nederland en Vlaanderen ook wel ajuin of juin genoemd, en in Noord-Nederland siepel, is een plant uit de narcisfamilie. De herkomst van de plant is onduidelijk, maar waarschijnlijk stamt ze uit Midden-Azië hoewel daar nooit wilde exemplaren zijn aangetroffen. Uit geschriften van rond 3000 v.Chr. blijkt dat de ui voor het eerst in delen van Azië, in Iran en Afghanistan, werd verbouwd. In deze periode werd de ui ook in China en later ook in het oude India verbouwd. Vanuit India is de ui naar Griekenland en Egypte gebracht.

Iets over teelt van de plant

De uienplant groeit uit zaad. In het eerste jaar wordt de bol gevormd, in het tweede jaar gaat de plant bloeien om zich voort te planten.

Gezonde eigenschappen van Uien en haar toepassingen

Uien zijn niet alleen een groente, maar ook een smaakmaker, net als prei, wortel en selderieknol. In de boeddhistische keuken worden uien vermeden, vanwege de geur en de vermeende lustopwekkende werking. Uiengranulaat is gemaakt van gesnipperde en gedroogde ui. Omdat ui een smaakversterker is die zelf maar zeer weinig voedingsstoffen, proteïne en vet bevat, is hij zeer geschikt om op een gezonde manier de smaak van vlees en visgerechten te intensiveren.

Waar kan ik Biologisch uien granulaat kopen?

Gemakkelijk Biologisch uien granulaat kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Biologisch uien granulaat bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Biologisch uien granulaat aanbieding meer.

Premium Uien Granulaat 0.5-1 mm kiemarm Biologisch

Uien Granulaat 0.5-1 mm kiemarm Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische gedroogde groenten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.