Tellicherry pepper India Organic

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Tellicherry pepper India Organic? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 5,30
Op voorraad
SKU
30050-conf
+ -

Wat is Tellicherry peper?

Deze nobele zeldzame peper komt van het Periyar Wildlife Sanctuary in de Indiase deelstaat Kerala aan de Malabar kust en is vernoemd naar de havenstad Tellicherry (Thalassery). De smaak van de bijna rijp geoogte peper bessen, is zeer aromatisch en iets scherper dan gewone zwarte peper. Van deze kwaliteit worden jaarlijks slechts kleine hoeveelheden van de beste gewassen verwerkt tot Tellicherry peper. De kleur is roodbruin in plaats van zwart, wat komt omdat de bessen pas na relatief lange rijping geoogst worden. Hierom wordt de peper ook vaak aangeduid als de late-oogst peper. De tellicherry peper is intenser, nootachtiger en warmer van smaak dan de gewone zwarte peper. De geur doet een beetje denken aan thee en sandelhout.

Wat is TGSEB?

TGSEB = Tellicherry Garbled Special Extra Bold– staat voor bijzonder voorzichtig na droging met de hand geselecteerde dikste en mooiste peperbessen.

De toepassingen van Tellicherry pepers

Gebruik heel of maal in een vijzel of pepermolen voor gebruik. Hele peperbollen bewaren hun smaak langer dan gemalen peper. Gemakkelijk te gebruiken bij alle rode vleessoorten en vette vissoorten

Premium Tellicherry pepper India Organic

Tellicherry pepper India Organic van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische pepers komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.