Szechuan Timut Peper Nepal Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Szechuan Timut Peper Nepal Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 9,90
Op voorraad
SKU
30042-conf
+ -

Enkele achtergronden van Szechuan Timut Peper

Szechuan peper, genoemd naar de Chinese provincie Sichuan die bekend staat om haar pittige keuken, is een specerij die gebruikt wordt in de Chinese keuken, maar ook in de keukens van Tibet, Bhutan, Nepal, Japan en de Konkani, een volk in India. Bij het eten geeft het een tintelend, verdovend effect door de aanwezigheid van de stof hydroxy-alpha-sanshool in de peperkorrel. Hij heet dan wel zo, maar timut peper is niet verwant aan zwarte peper of chili peper.

De teelt van Szechuan Timut Peper

Nepalese boeren oogsten de timut bessen wanneer ze volledig rijp en rood zijn. Timut bessen hebben hierdoor een kruidige en ietwat houtachtige geur en smaak met een verfrissende citrusachtige ondertoon.

Szechuan Pepper kopen

Szechuan peper kopen is een verstandige keuze vanwege de mooie intense smaak en de veelzijdige toepassingen die deze peper heeft. In Nepal zijn timut peper onmisbaar in chutneys bij het nationale gerecht dal baht (rijst met linzen). Ze geven ook smaak aan netelbladcompote en lokale theeën. Ook in minder exotische gerechten is timut peper erg lekker. Bij vis, zeevruchten, sint-jacobsschelpen en andere zilte gerechten. Dankzij de lichte citroensmaak, is timut peper zelfs goed te combineren met zoete desserten, chocolade en fruit, of gebruiken als verrassende gin botanical. Timut szechuan peperkorrels zijn het best fijn te malen of in stukjes te stampen met een vijzel.

Waar kan ik Biologische Szechuan Timut peper kopen?

Gemakkelijk Biologische Szechuan Timut peper kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Biologische Szechuan Timut peper bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Biologische Szechuan Timut peper aanbieding meer.

Premium Szechuan Timut Peper Nepal Biologisch

Szechuan Timut Peper Nepal Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische pepers komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.