Sport supplementen

Op zoek naar natuurlijke sportsupplementen om jouw lichaam een gezonde boost voedingsstoffen te geven? Dan ben je bij Naturaplaza aan het juiste adres. Hier vind je diverse sportsupplementen om jouw gezondheid te verbeteren en om uiteindelijk beter te kunnen presteren.

... Lees meer
16 producten
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,30
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 3,39
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 3,91
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 3,39
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 3,58
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 10,65
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 12,64
Levertijd wordt berekend...
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 28,20
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 36,94
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 36,94
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 48,61
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 31,11
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,29
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 14,83

Wat zijn sport supplementen? Het gebruik van sportsupplementen

Sportsupplementen worden geslikt om sportieve prestaties van de sporter te verhogen. Je moet misschien aan doping denken, maar dat is zeker niet wat sport supplementen zijn. Het zijn natuurlijke stofjes die in de regel geheel onschadelijk zijn.

Sport middelen zijn volledig legaal. Je moet er natuurlijk wel opletten dat je de geadviseerde maximale doseringen niet overschrijdt, want dan kan het zo dat het gezondheidsvoordeel verloren gaat. Het kan zelfs ongezond zijn.

Soorten sport supplementen

Sportsupplementen zijn er in vele verschillende soorten en maten, onder meer poedertjes, pillen, capsules en zelfs hele drankjes. Ze geven het lichaam een boost voedingsstoffen, die in onvoldoende mate uit gezonde voeding wordt gehaald. Sport supplementen hebben in eerste instantie tot doel je gezondheid te verbeteren. Betere prestaties zullen dan vanzelf volgen.

De werking van sportsupplementen

Sportsupplementen zijn de ‘versterkingstroepen’ voor het lichaam: extra krijgertjes in de vorm van vitaminen en mineralen die de gelederen in een (vermoeid) lichaam aanvullen.

Als professioneel sportsman of - vrouw, maar ook als je fanatiek traint op amateurbasis, gebruik je meer voedingsstoffen dan de gemiddelde mens. Je lichaam heeft dus ook meer van deze stofjes nodig om te kunnen herstellen van de ‘aanslag’ die een fanatieke trainingssessie op je lichaam heeft.

Sportsupplementen herstellen onder meer de energiebalans. Ze zorgen ervoor dat je na een lange training weer sneller fit voelt om andere taken op te pakken en bevordert de opname van mineralen en vitamine. Ook helpen sport supplementen om het uithoudingsvermogen te vergroten. Kortom: ze zijn essentieel voor de gezonde en gebalanceerde levensstijl van een sporter.

Supplementen en vegetariërs

Ook vegetariërs en veganisten hebben baat bij sommige soorten sport supplementen. Het gaat dan bijvoorbeeld om eiwitshakes, die helpen voldoende eiwitten binnen te krijgen die een vegetariërs of veganistisch dieet maar moeilijk kan bieden. Naturaplaza vermijdt met opzet goedkope sport supplementen, omdat deze vaak chemische kleur- en zoetstoffen bevatten.

Zijn sportsupplementen ook voor mij?

Wie wekelijks zware trainingen verricht, kan wel een extra steuntje in de rug gebruiken, onder meer bij het herstel van spieren en de opbouw van spiermassa. Eiwitten, vitamines en aminozuren zijn de verzorgende handen die het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen herstellen. Ook mensen die niet fanatiek sporten, maar die met veel moeite aan de dagelijks voorgeschreven hoeveelheid vitamine komen, kunnen baat hebben bij bepaalde soorten supplementen.

Wanneer zijn sport supplementen verstandig?

Je kunt sportsupplementen gebruiken als je tweemaal of vaker actief in de sportschool bezig bent, of actief een fysieke (een denksport als schaken is natuurlijk een ander verhaal) sport beoefent.

De supplementen helpen je lichaam te herstellen. Herstel is noodzakelijk om te voorkomen dat je spieren overbelast raken. Gebruik natuurlijk ook uitsluitend gezonde supplementen, ongezonde (goedkope) varianten kunnen meer schade aanrichten dan ze goed doen.

Met behulp van sportsupplementen kun je effectief naar doelstellingen toewerpen. Wees niet bang dat je als ‘valsspeler’ te boek komt te staan – sport supplementen zijn namelijk geen doping, het zijn natuurlijke voedingsstoffen in concentraatvorm die passen bij een fanatieke levensstijl.

Ze zeggen weleens dat topsport per definitie ongezond is, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je lichaam moet laten verslonzen. In tegendeel: het heeft extra liefde nodig.

Krijg je dagelijks te weinig voedingsstoffen binnen? Als krachtsporter heb je behoefte aan extra eiwitten, andere mensen hebben vitaminen nodig of juist visolie. Heb je last van je botten, je spieren, je gewrichten of een bepaalde blessure? Ook dan kunnen supplementen nuttig zijn.

Sport supplementen Naturaplaza

Bij Naturaplaza vind je veel verschillende soorten sportsupplementen. Deze supplementen voldoen stuk voor stuk aan de allerhoogste kwaliteitseisen en zijn specifiek ontwerpen om sportieve prestaties te verbeteren.

Ben je regelmatig actief? Dan mogen de supplementen niet ontbreken aan je dagelijkse voedingspatroon. De sportsupplementen in ons assortiment zijn van het merk Puori, dat de ambitie heeft voedingskwaliteiten van de beste kwaliteit te ontwikkelen.

Sport supplementen van Puori

Puori heeft de doelstellen zuivere voedingssupplementen te creëren van de allerhoogste kwaliteit. De producten zijn volledig natuurlijk geproduceerd en op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van de invloed van supplementen op prestaties in sport.

Sportsupplementen voor een fitte levensstijl

De missie van Puori sluit naadloos aan bij de visie van Naturaplaza. Om die reden hebben we dit kwaliteitsmerk in ons assortiment opgenomen.

Als je met (grote) regelmaat sport, heeft dat een grote impact op je lichaam, dat wel een extra steuntje in de rug kan gebruiken. Onze supplementen spelen een cruciale rol in het ondersteunen van je lichaam. Ze zorgen onder meer voor een optimale vitaminebalans in het lichaam, waardoor je je optimaal fit blijft voelen.

Wetenschappelijke onderbouwing

De sportsupplementen van Puori zijn stuk voor stuk gebaseerd op de recentste inzichten op het wetenschappelijk vlak. Klik je op een supplement? Dan kun je hier meteen alle details van inzien.

Puori is een serieuze speler die streeft naar de productie van supplementen van de hoogste kwaliteit. De Puori Omega 3 Visolie is bijvoorbeeld herhaaldelijk 5 van 5 sterren toekgekend door de IFOS (International Fish Oil Standards) die de kwaliteit van visolie controleert.

Puori Omega 3 Visolie

De Omega 3 visolie van Puori is afkomstig uit wilde ansjovis, die op geheel verantwoorde wijze wordt gevangen in het zuidelijke gedeelte van de Stille Oceaan. De visolie van Puori onderscheidt zich op het gebied van versheid, zuiverheid van het product en stabiliteit van de kwaliteit.

Let op met supplementen

Supplementen zijn bedoeld voor aanvullend dagelijks gebruik. Dat betekent dat je niet moet gebruiken ter vervanging van ander voedingsmiddelen in je voedselpatroon.

Dat heeft er onder meer mee te maken dat supplementen weliswaar hoge concentraties werkzame stoffen bevatten, maar bijvoorbeeld weinig tot geen vezels of calorieën en andere stoffen die het lichaam nodig heeft. Deze stoffen vind je in de benodigde hoeveelheden in ‘regulieren’ voedingsmiddelen.

Beperkingen supplementgebruik

Ben je zwanger en/of slik je medicijnen? Dan is het raadzaam eerst contact op te nemen met een arts voor je begint met het slikken van supplementen. Het is niet in elk geval raadzaam om supplementen te slikken. Ook dien je kinderen onder de 11 niet zomaar supplementen te geven. Bewaar deze dus ergens waar kinderen er niet bij kunnen, of verstop ze in het geheel.