Kurkuma

Kurkuma (ook wel geelwortel, turmeric of koenjit). Is de wortel van de plant (curcuma longa) die uit India komt. De plant is verwant aan gember. De curcuma wortel wordt niet alleen voor voeding gebruikt, het is ook een populaire gele kleurstof in allerlei dingen zoals verf en inkt, maar ook in voedingsmiddelen zoals gele rijst, jam, gelei en halvarine.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Kurkuma Poeder Biologisch hoofdafbeelding
  Kurkuma Poeder Biologisch SKU: 43410-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 3,47
 2. Kurkuma Granulaat 3-6 mm Biologisch hoofdafbeelding
  Kurkuma Granulaat 3-6 mm Biologisch SKU: 80032-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 4,98
 3. Nutrikraft - Kurkuma met Piperine capsules 600mg kiemarm Biologisch hoofdafbeelding
  Nutrikraft - Kurkuma met Piperine capsules 600mg kiemarm Biologisch SKU: 56970-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 9,68
 4. Kurkuma Poeder kiemarm Biologisch hoofdafbeelding
  Kurkuma Poeder kiemarm Biologisch SKU: 80031-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 4,69
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Is kurkuma gezond?

De curcuma wortel bevat een interessante werkzame stof. Kurkuma bevat de stof curcumine, een molecuul dat ontstekingsremmend werkt. Je moet er dan alleen wel voor zorgen dat de curcumin in kurkuma door je darmen kan worden opgenomen. Omdat kurkuma  snel metaboliseert, gebeurd dit bijna niet.

piperine

Onderzoekers hebben echter ontdekt dat piperine, een stofje in zwarte peper, de opname van curcumin kan verbeteren. Een mix van curcuma met zwarte peper is wat we daarom als supplement verkopen. Deze kurkuma capsules zijn verkrijgbaar in een potje van Nutrikraft. Er zitten 120 capsules met elk 600 mg kurkuma en piperine in. 

Turmeric vol vitamines en mineralen

Naast curcumine bevat kurkuma eveneens vitamine A, vitamine B12, vitamine B6, vitamine C, vitamine D en de mineralen magnesium, calcium en ijzer.

Kurkuma is verkrijgbaar in verschillende vormen

Je kunt bij Naturaplaza turmeric kopen in verschillende verschijningsvormen. Elke vorm heeft zo zijn eigen toepassingsgebieden.

Kurkumapoeder

Geelwortelpoeder wordt vooral gebruikt als smaak- en kleurverrijker in verschillende gerechten waaronder Indiase curry, linzensoep en in kerrie. Turmeric poeder is ook geschikt voor gerechten met lamsvlees of kip.

Kurkuma granulaat

Ook ons kurkuma granulaat kun je toevoegen aan veel van de eerder genoemde gerechten. Maar het granulaat heeft nog een extra toepassing. Wil je een thee trekken van kurkuma? Dan is ons curcuma granulaat een prima optie voor je.

Turmeric als supplement

Eerder hadden we het al over kurkuma capsules. dit is een kurkuma pil is een uitstekend supplement om allerlei vitamines en mineralen extra toe te voegen aan je normale dieet.

Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.