Kurkuma

Wat is kurkuma?

Kurkuma wordt ook wel geelwortel, turmeric of koenjit genoemd. Het is de wortel van een plant (curcuma longa) die oorspronkelijk uit India komt. De plant is familie van de gember. De wortel wordt veel gebruikt als gele kleurstof in allerlei dingen zoals verf en inkt, maar ook in voedingsmiddelen zoals gele rijst, jam, gelei en halvarine.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Curcuma Granulaat 3 6 mm Biologisch
  Kurkuma Granulaat 3-6 mm Biologisch SKU: 80032-conf
  Vanaf € 4,21
 2. Curcuma Poeder Biologisch
  Kurkuma Poeder Biologisch SKU: 43410-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 2,61
 3. Curcuma Poeder kiemarm Biologisch
  Kurkuma Poeder kiemarm Biologisch SKU: 80031-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 3,49
 4. Nutrikraft - Kurkuma met Piperine capsules 600mg kiemarm Biologisch
  Nutrikraft - Kurkuma met Piperine capsules 600mg kiemarm Biologisch SKU: 56970-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 14,54
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is kurkuma?

Kurkuma wordt ook wel geelwortel, turmeric of koenjit genoemd. Het is de wortel van een plant (curcuma longa) die oorspronkelijk uit India komt. De plant is familie van de gember. De wortel wordt veel gebruikt als gele kleurstof in allerlei producten zoals verf en inkt, maar ook in voedingsmiddelen zoals gele rijst, jam, gelei en halvarine. Het heeft een mild bittere smaak die lijkt op die van zwarte peper. Het heeft een aardse mosterdachtige geur.

Is kurkuma gezond?

De curcuma wortel bevat een interessante werkzame stof. Kurkuma bevat de stof curcumine, een molecuul dat ontstekingsremmend werkt. Je moet er dan alleen wel voor zorgen dat de curcumin in kurkuma door je darmen kan worden opgenomen. Omdat kurkuma ontzettend snel metaboliseert, gebeurd dit bijna niet.

peperine

Onderzoekers hebben echter ontdekt dat peperine, een stof in zwarte peper, de opname van curcumin kan verbeteren. Een mix van curcuma met zwarte peper is wat we daarom als kurkuma supplement verkopen. Deze kurkuma capsules zijn verkrijgbaar in een potje van Nutrikraft. Er zitten 120 capsules met elk 600 mg kurkuma en peperine in. Zo kan kurkuma ontstekingsremmend werken.

Turmeric kurkuma vol vitamines en mineralen

Naast curcumine bevat kurkuma eveneens vitamine A, vitamine B12, vitamine B6, vitamine C, vitamine D en de mineralen magnesium, calcium en ijzer.

Verkrijgbaar in verschillende vormen

Je kunt bij Naturaplaza kurkuma kopen in verschillende verschijningsvormen. Elke vorm heeft zo zijn eigen toepassingsgebieden.

Kurkumapoeder

Geelwortelpoeder wordt vooral gebruikt als smaak- en kleurverrijker in allerlei gerechten zoals Indiase curry, linzensoep en in kerrie. Turmeric poeder is ook geschikt voor gerechten met lamsvlees of kip.

Kurkuma granulaat

Ook ons kurkuma granulaat kun je toevoegen aan veel van de eerder genoemde gerechten. Maar het granulaat heeft nog een extra toepassing. Wil je een thee trekken van kurkuma? Dan is ons curcuma granulaat een prima optie voor je.

Kurkuma supplement

Eerder hadden we het al over kurkuma capsules. Deze kurkuma pil is een uitstekend supplement om allerlei vitamines en mineralen extra toe te voegen aan je normale dieet.

Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.