Supplementen

De supplementen in het assortiment van Naturaplaza zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Supplementen vormen een gezonde en natuurlijke aanvulling op de dagelijkse voeding. Op deze pagina vind je diverse supplementen van hoge kwaliteit.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 91

Van hoog naar laag sorteren
 1. 7 Paddenstoelen mix Biologisch hoofdafbeelding
  7 Paddenstoelen mix Biologisch SKU: 46470-conf
  Waardering:
  90%
  Vanaf € 11,21
 2. Nutrikraft - 7 Paddenstoelen mix capsules Biologisch hoofdafbeelding
  7 Paddenstoelen mix capsules Biologisch SKU: 56480-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 19,40
 3. Acerola Poeder Biologisch hoofdafbeelding
  Acerola Poeder Biologisch SKU: 80001-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 14,31
 4. Aganine Poeder hoofdafbeelding
  Aganine Poeder SKU: 58340-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 48,58
 5. Bio bora Reborn Compact Front
  Bio bora Reborn SKU: 58360-conf
  Vanaf € 14,68
 6. Bio bora Refresh & Coconut Bar
  Bio bora Refresh & Coconut Bar SKU: 58830-conf
  Vanaf € 2,43
 7. Bio bora Refresh Compact Front
  Bio bora Refresh SKU: 58370-conf
  Vanaf € 13,76
 8. Bio bora Relish & Cacao Nibs Bar
  Bio bora Relish & Cacao Nibs Bar SKU: 58850-conf
  Vanaf € 2,14
 9. Bio bora Relish & Coconut Bar
  Bio bora Relish & Coconut Bar SKU: 58840-conf
  Vanaf € 2,05
 10. Bio bora Relish hoofdafbeelding
  Bio bora Relish SKU: 58400-conf
  Vanaf € 12,06
 11. Camu Camu Poeder Biologisch hoofdafbeelding
  Camu Camu Poeder Biologisch SKU: 40025-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 8,19
 12. Chaga Extract 30% Biologisch hoofdafbeelding
  Chaga Extract 30% Biologisch SKU: 58730-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 48,58
 13. Chlorella Poeder Biologisch hoofdafbeelding
  Chlorella Poeder Biologisch SKU: 40029-conf
  Waardering:
  93%
  Vanaf € 8,03
 14. Chlorella Tabletten Biologisch hoofdafbeelding
  Chlorella Tabletten Biologisch SKU: 40030-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 8,17
 15. Colloïdaal Zilverwater 1 Liter hoofdafbeelding
  Colloïdaal Zilverwater 1 Liter SKU: 57720-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 67,45
 16. Colloïdaal Zilverwater 50 ml hoofdafbeelding
  Colloïdaal Zilverwater 50 ml SKU: 58240-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 6,56
 17. Cordyceps Extract 30% Biologisch hoofdafbeelding
  Cordyceps Extract 30% Biologisch SKU: 58740-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 48,58
 18. Dennennaalden Thee Mix Abies/ Sylvestris hoofdafbeelding
  Dennennaalden Thee Mix Abies/ Sylvestris SKU: 57850-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 8,41
 19. Detox Pakket hoofdafbeelding
  Detox Pakket SKU: 58180
  Waardering:
  100%
 20. Detox Pakket EXTREME hoofdafbeelding
  Detox Pakket EXTREME SKU: 58160
  Waardering:
  100%
 21. Eigeel Poeder Biologisch hoofdafbeelding
  Eigeel Poeder Biologisch SKU: 56590-conf
  Waardering:
  100%
  Out Of Stock
 22. Eiwit Blend (Hennep - Erwt - Rijst) Biologisch (75% Proteïne) hoofdafbeelding
  Eiwit Blend (Hennep - Erwt - Rijst) Biologisch (75% Proteïne) SKU: 56990-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 5,02
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 91

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Je gezondheid op peil met supplementen? Maar wat zijn supplementen?

Supplementen vormen een gezonde en natuurlijke aanvulling op de dagelijkse voeding. De supplementen in het assortiment van Naturaplaza zitten tot de nok toe vol met waardevolle voedingsstoffen zoals mineralen en vitamines.

Het gaat om stofjes die het lichaam zelf niet aanmaakt en die lastig zijn om elke dag in de voorgeschreven hoeveelheid binnen te krijgen. Supplementen kunnen je energie geven op momenten dat je even wat minder fris en fruitig bent.

Waarom supplementen kopen?

Supplementen zitten, zoals gezegd, boordevol stoffen die het lichaam nodig heeft en waar het niet zonder kan. Het kan goed zijn dat je niet elke dag aan de dagelijks voorgeschreven hoeveelheid mineralen en vitamines komt.

Je kunt je voedingspatroon dan aanvullen met vitamine supplementen. Als je bijvoorbeeld vegetariër of veganist bent, kun je omega 3 supplementen slikken. Deze belangrijke voedingsstof vind je namelijk vooral terug in vette vis en boter.

Waar moet je precies aandenken?

Supplementen zijn er in vele verschillende soorten en maten. Vaak gaat het om specifieke vitamine supplementen, zoals vitamine C. Vitamine D ontleen je vooral aan zonlicht. Juist in winterse maanden, waarin de zon weinig schijnt, kan je hier nog weleens een tekort aan hebben.

Specifieke supplementen kun je toepassen als je met je gewone voedingspatroon een bepaald stofje te weinig binnenkrijg en als dit om de één of andere reden niet zomaar is op te lossen.

Bij Naturaplaza vind je ook specifieke supplementen als visolie en probiotica, net als zekere supplementen op basis van bepaalde producten, zoals spirulina, kurkuma, matcha of acaï.

Specifieke werkingen van supplementen

Wat zijn nu eigenlijk de beste supplementen voor jou? Je kunt gemakkelijk één of meerdere werkingen op onze site selecteren. Sommige supplementen sluiten beter aan op de behoeften van mannen, anderen op die van vrouwen.

Er zijn ook supplementen voor bepaalde levensfase, bijvoorbeeld speciaal gericht op de behoeften van ouderen. Wat je ook nodig hebt, je zult zien dat HolyFlavours uitsluitend supplementen aanbiedt van de beste merken.

Onze merken

Twee van onze topmerken zijn Nutrikraft en Salvics. Deze bieden supplementen van uitstekende kwaliteit en dat voor verschillende doeleinden.

Opletten met supplementen

Met supplementen wordt bedoeld dat ze ‘supplementair’ zijn: ze hebben een aanvullende werking. Je dient verse groenten en fruit niet in te wisselen voor supplementen, maar de vitamine supplementen er juist naast te gebruiken om eventuele tekorten aan te vullen. Het lichaam is het niet gewend stofjes via supplementen binnen te krijgen, dus moet je hier niet te veel van innemen. Gebruik daarnaast niet meer dan de dagelijks aanbevolen dosering.

Ook zijn de meeste voedingssupplementen niet geschikt voor kinderen jonger dan 11 jaar en is het ook niet altijd verstandig om tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding supplementen te slikken. Bewaar de supplementen op een plek uit het zicht en bereik van kinderen en raadplaag bij eventueel medicijngebruik een dokter voor je aan supplementen begint.

Vormen van voedingssupplementen

Supplementen zijn in verschillende vormen te verkrijgen, onder meer poeders, capsules, druppels, pillen en drankjes. Ze vormen een aanvulling op het dagelijkse voedingspatroon en zijn niet bedoeld om andere vormen van voedselinname te vervangen. In supplementen zitten veelal vitamines, of juist bepaalde mineralen of een bioactieve stof om een tekort mee aan te vullen.

Heeft iedereen supplementen nodig?

In principe heeft niet iedereen supplementen nodig. De meeste mensen krijgen voldoende voedingsstoffen binnen door gevarieerd te eten. Het betreft meestal speciale groepen die een extra boost kunnen gebruiken. Zwangere vrouwen bijvoorbeeld hebben baat bij extra vitamine D en foliumzuur. Ook jonge kinderen en ouderen kunnen vaak wat extra vitamine D gebruiken.

Waaruit bestaan voedingssupplementen?

Supplementen bestaan uit mineralen, vitamines, of bioactieve stoffen. Het zijn in feite concentraten die veel hogere concentraties van een bepaald stofje bevatten dan je in een natuurlijk voedingsmiddel aan zult treffen.

Je kunt het een beetje vergelijken met een glas pure siroop en een glas dat is aangevuld met water: beide smaken zoet en hebben dezelfde kleur, als is het glas pure siroop een concentraat. In het glas met water zitten ook andere stofjes.

De meeste supplementen bestaan uit 1 mineraal of vitamine. Er zijn ook zogenaamde Multi supplementen. Dit zijn combinaties van meerdere vitamines en mineralen, of juist capsules of tabletten waarin mineralen en vitamines gebroederlijk zij aan zij leven.

Een voorbeeld is een vitamine B-complex, waarin veel verschillende nummers B zitten. Dan heb je ook nog zogenaamde Nutraceuticals, dit zijn voedingssupplementen die bioactieve stoffen bevatten.

Snelle opname werkzame stofjes

De synthetische, kunstmatig geproduceerde stoffen in vitamine- en mineraalsupplementen worden op dezelfde manier door het lichaam opgenomen als de stofjes met dezelfde naam die je in voedsel en drinken tegenkomt. Het voordeel is dat de stofjes in pillen gemakkelijker kunnen worden opgenomen dan de stoffen die in eten zit. Dat is reden om supplementen te gebruiken. Je zou dus voor een sneller effect bijvoorbeeld gember pillen kunnen innemen in plaats van een gemberthee drinken.

Vitamine B12 voor veganisten

Veganisten wordt aangeraden extra supplementen B12 te slikken. Deze vitamine is namelijk vooral aanwezig in dierlijke producten en als je geen dierlijke producten nuttigt, heb je er al snel een tekort aan. Ook ouderen met sommige maag- en darmklachten hebben baat bij B12 supplementen.

Omega 3 supplementen

Omega-3 is een belangrijk stofje voor je hart- en bloedvaten, evenals voor je hersenen en je ogen. Omega-3 vetten spelen een rol in het opbouwen van cellen en de aanmaak van onder meer hormonen. Ook helpen ze de werking van het zenuwstelsel, plus het immuunsysteem.

Volwassenen moeten per dag rond de 200 milligram omega 3 vetzuren binnenkrijgen. Dat doe je vooral via vette vis. Een goed alternatief voor vis is visolie, visoliecapsules of algenolie.

Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.