Wat zijn Superfoods?

Superfoods zijn voedingsstoffen die een aanvulling zijn op ons normale dieet. Superfoods zijn vaak voedingsstoffen van eeuwenoud voedsel. Hieronder bespreken we enkele superfoods.

SUPERFOOD: BAOBAB

Baobab komt voor in de tropen. Het is een vrucht die aan een apen broodboom groeit. De boom behoort tot de grootste soorten bomen die er op deze wereld zijn. Ze komen veel voor op Madagaskar. De boom kan maar liefst vijf tot zesduizend jaar oud worden. De stam is dan ongeveer elf meters dik. Het fruit van deze boom heeft een zachte schil en qua omvang lijkt hij op een kokos noot. De smaak is een mix van vanille, peer en grapefruits. Waarom is Baobab een superfood? Het is rijk aan antioxidanten en heeft ook veel vezels, vitaminen en is mineraalrijk. Dit is supergoed voor het immuunsysteem. Het bevordert ook de spijsvertering. Is het ook in Nederland verkrijgbaar zul je nu denken! Ja! Echter alleen in een poedervorm. Je kunt het baobab poeder oplossen in water of er een smoothie van maken of door het toetje doen of over een fruithapje. Het is erg gezond!

SUPERFOOD TWEE: CHIAZADEN

De Chia plant is een muntplant uit Mexico. Het is een plant die al duizenden jaren voor de jaartelling door de Azteken en de Maya's gebruikt werden om medicijnen en eten van te maken. De Chiazaden zijn erg rijk aan omega drie vetzuren, linoleenzuur, proteïnen, magnesium, ijzer, antioxidanten en calcium. Je kunt door het chiazaad te eten de bloedglucosewaarde omlaag brengen. Dit geldt ook voor de bloeddruk. Het zaad smaakt als een noot en kan heel goed bij het ontbijt gegeten worden. Ook door salades of een soep kan het heel goed.

SUPERFOOD DRIE: MOERBEIEN

Een van de andere superfoods zijn moerbeien. Ze zijn zoet en groeien in de warme delen van Afrika, beide Amerika's en ook Azië. Ze zijn heel gezond en goed voor de hartvaten en de bloedvaten. Ook zijn moerbeien als superfood goed voor het immuunsysteem en helpt het zelfs om minder snel oud te worden. De bloedsuikerspiegel wordt ook omlaag gebracht waardoor je een beter gezichtsvermogen krijgt. In Nederland kun je ze vooral gedroogd krijgen en zijn ze lekker door een smoothie of bij het ontbijt.

 

Bekijk hier alle superfoods van naturaplaza