Wat zit er in onze Steviahouse producten?

Steviahouse

Het merk Steviahouse is ontstaan uit interesse voor natuurlijke producten die bijdragen aan een gezonder leven. Naturaplaza biedt met Steviahouse graag een verantwoord alternatief voor de huidige, vaak bewerkte voedingsproducten die vol zitten met vetten, suikers en kunstmatige zoetstoffen. Steviahouse hecht veel belang aan de kwaliteit van de eigen producten. Met de Stevia producten zien wij erop toe dat we zo vers mogelijk aangemaakte grondstoffen betrekken. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van het product en daarmee aan klant en consument. Inmiddels groeit de naamsbekendheid van het merk Steviahouse met de dag. Wij leveren Stevia-producten aan diverse klanten, particulieren, bedrijven en winkels. Verder zijn wij altijd op zoek naar uitbreiding van ons assortiment met gelijkwaardige natuurlijke producten. Zo hopen wij nog beter te kunnen inspelen op de wensen van de klant.

 

Stevia Extract Poeder

Stevia Extract Poeder is verkrijgbaar in RebA60 en RebA97. Reb stat voor Rebaudioside, dit is het zoete bestandsdeel uit de bladeren van de stevia planten. De A staat voor het type zoetstof dat gebruikt wordt en wordt gewonnen uit de bladeren door een extractieproces. Het getal 60 of 97 staat voor de zuiverheid en het percentage zoetstof, hoe hoger het percentage hoe zoeter de smaak. De poeder krijgt zijn witte kleur door het extractieproces. 

Eigenschappen

 • Is 200 tot 300 keer zoeter dan suiker
 • Is 100% natuurlijk
 • Bevat geen calorieën
 • Bevat geen voor mensen toxische (giftige) stoffen
 • Is geschikt en veilig voor gebruik door patiënten met diabetes, phenylketonurie (PKU) en candida
 • Het product is vrij van suiker, gist, tarwegluten, soja, melk, ei, kleurstoffen, aroma's en kunstmatige zoetstoffen.

Samenstelling

Voedingswaarde per doses RebA60 RebA97
Caloriën 0,98 kj / 0 kcal 0 kj / 0 kcal
Eiwitten 0 g 0 g
Koolhydraten >95 g (Polyols: 95 gram) >97 g(Polyols: 97 g)
Vetten 0 g 0 g
Natrium 1 mg 1 mg

Gebruik

Dagelijkse inname: max. 564 mg per 50 kg lichaamsgewicht. Te gebruiken voor alle gerechten en dranken die gezoet moeten worden. Gebruik kleine hoeveelheden, gezien de zoetkracht.

Verpakking

Steviosidepoeder wit is leverbaar in RebA60 en RebA97 in kraft verpakking van 25 gram en 50 gram, en in plastic verpakking van 1 kilo. Koel en droog bewaren. Houdbaarheid: zie etiket.

Stevia Extract Zoetjes

Stevia Extract Zoetjes zijn verkrijgbaar in RebA60 en RebA97. Reb stat voor Rebaudioside, dit is het zoete bestandsdeel uit de bladeren van de stevia planten. De A staat voor het type zoetstof dat gebruikt wordt en wordt gewonnen uit de bladeren door een extractieproces. Het getal 60 of 97 staat voor de zuiverheid en het percentage zoetstof, hoe hoger het percentage hoe zoeter de smaak. Steviahouse zoetjes zijn van natuurlijke oorsprong.

Eigenschappen

 • Zijn 35 keer zoeter dan suiker
 • Bevat 85% minder calorieën dan suiker
 • Bevatten geen voor mensen toxische (giftige) stoffen
 • Zijn geschikt en veilig voor gebruik door patiënten met diabetes, phenylketonurie (PKU) en candida
 • Dit product  is  vrij  van  suiker,  gist,  tarwegluten,  soja,  melk,  ei,  kleurstoffen, aroma's en kunstmatige zoetstoffen

Samenstelling

Steviolglycoside, isomalt, sodiumbicarbonaat, wijnsteenzuur, magnesiumzout

Voedingswaarde per doses RebA60 RebA97
Caloriën 208,8 kj / 870 kcal 24 kj / 102 kcal
Eiwitten 0 g 0 g
Koolhydraten 40,5 g (Polyols: 40,5 g) 55 g (Polyols: 55 g)
Vetten 0 g 0 g
Vezels 0,5 g 0 g
Natirum 5,4 g 0,59 g

Gebruik

 

Een Steviahouse Zoetje staat gelijk aan een theelepel suiker. Dagelijkse inname: 15 tabletjes per 50 kg lichaamsgewicht.

Verpakking

Stevia zoetjes zijn leverbaar in RebA60 en RebA97 in een handige dispenser met 300 zoetjes en deze is navulbaar. De navulbare zakken zijn leverbaar in de kraft verpakking met 1000 tabletjes en van 1 kilo. Koel en droog bewaren. Houdbaarheid: zie etiket.

Stevia Strooisuiker Erythritol

Stevia strooisuiker is op basis van 99% erythritol als drager en stevioglycoside (95% zuiverheid) als zoetmaker. Erythiritol is in de Europese Unie toegestaan voor het gebruik in levensmiddelen. In de Verenigde Staten is het GRAS-erkend ('generally recognized as safe').

Eigenschappen

 • Is vergeleken met andere suikeralcohol zoals sorbitol, maltitol, lactose en isomalt is erythritol zeer gemakkelijk te verteren. Omdat de spijsvertering erythritol vlot opneemt en het restant afscheidt, blijven de gebruikelijke bijwerkingen voor suikeralcohol achterwege.
 • Bevat geen voor mensen toxische (giftige) stoffen
 • Bevat geen lactose, maltodextrine of kunstmatige zoetstoffen
 • Is geschikt en veilig voor gebruik door patiënten met diabetes, phenylketonurie (PKU) en candida
 • Is vrij van suiker, gist, tarwegluten, soja, melk, ei, kleurstoffen, aroma's en kunstmatige zoetstoffen

Samenstelling

Voedingswaarde per 100 gram Stevia Strooisuiker Erythritol
Caloriën 0 kj / 0 kcal
Eiwitten <0,1 g
Koolhydraten 99,8 g (Polyols: 99,8 g)
Vetten 0,1 g
Verzadigde Vetten <0,1 g
Vezels 0,1 g
Natrium <0,1 g


Gebruik

Stevia strooisuiker is in dezelfde dosering als suiker gebruiken, het vervangt suiker in recepten in gelijke verhouding, ook is zeer geschikt om mee te bakken.

Verpakking

Stevia strooisuiker is leverbaar in kraft verpakking van 100 gram en in plastic verpakking van 1 kilo en 5 kilo. Koel en droog bewaren. Houdbaarheid: zie etiket.