Stevia Strooisuiker Erythritol

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Stevia Strooisuiker Erythritol? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 4,36
Op voorraad
SKU
90008-conf
+ -

Stevia strooisuiker

Strooisuiker op basis van de suikeralcohol erythritol met als zoetstof steviolglycosiden gewonnen uit Stevia planten. Vergeleken met andere suikersalcohols zoals sorbitol, maltitol, lactose en isomalt is zoetstof erythritol zeer gemakkelijk te verteren. Omdat de spijsvertering erythritol vlot opneemt en het restant afscheidt, blijven de gebruikelijke bijwerkingen voor suikeralcohol achterwege.

Erythritol is in de Europese Unie toegestaan voor het gebruik in levensmiddelen. In de Verenigde Staten is het GRAS-erkend ('generally recognized as safe'). Een lekker suikervrij alternatief!

Het oorsprong van Stevia strooisuiker

Stevia, ook wel honingkruid genoemd, is een natuurlijke erythritol poeder zoetstof die afkomstig is uit de bladeren van de Zuid-Amerikaanse Stevia rebaudiana plant. De stoffen die de plant zoet maken zijn de geconcentreerde steviolglycosiden.

meer stevia-informatie

Voordelen Stevia strooisuiker

Stevia strooisuiker is een natuurlijke zoetstof en tot 300 keer zoeter dan gewone suiker en bevat geen calorieën. Het is een perfecte vervanger van gewone suiker, omdat het geen schadelijke impact heeft op de bloedspiegel. Daarom is 100% natuurlijke stevia erythitol suiker geschikt voor mensen die diabetes hebben en voor mensen die minder suiker willen eten. Erythritol poeder bevat een mooie zoete smaak.

Erythritol gebruiken en Ingrediënten

Stevia suiker bestaat voor 99% uit erithritol poeder, de drager/kristalstructuur. De overig procent is de zoetstof stevioglycoside (95% zuiverheid). Deze stevia erythitol is een natuurlijke zoetstof en is vrij van suiker, gist, tarwegluten, soja, melk, ei, kleurstoffen, aroma's en kunstmatige zoetstoffen. Erythritol is de enige natuurlijke polyol, die geen calorieën levert. Het wordt gewonnen via fermentatie van glucose door een gist.

Steviasuiker met Glycemische Index (GI)=0! In dezelfde dosering als suiker gebruiken 1:1 vervangt suiker in recepten in gelijke verhouding is geschikt en veilig voor gebruik door patiënten met diabetes, phenylketonurie (PKU) en candida bevat geen lactose, maltodextrine of kunstmatige zoetstoffen is zeer geschikt om mee te koken en bakken.

Voedingswaarde per 100 gram Castor suiker:

  • Calorieën0 kJ/0 Kcal (het product bevat geen calorieën)
  • Eiwit 0,05 gram
  • Koolhydraten 0,3 gram
  • Polyalcohol 99 gram *)
  • Suiker 0 gram
  • Vet 0,1 gram
  • Vetzuren 0,1 gram
  • Ballaststoffen 0,1 gram
  • Natrium 0 gram

Waar kan ik Stevia strooisuiker kopen?

Gemakkelijk Stevia strooisuiker kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Stevia strooisuiker kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Stevia strooisuiker aanbieding meer.

Steviahouse betekent verantwoord Zoeten

Het merk Steviahouse is ontstaan uit interesse voor natuurlijke producten die bijdragen aan een gezonder leven. Op zoek naar een gezond alternatief voor suiker vanwege enkele gezondheidsklachten, kwam 2012 jaar geleden Michel Groothuis terecht bij het plantje Stevia. Hij had zoveel baat bij het gebruik van stevia, dat hij besloot het ook met zijn medemens te delen. Hij startte de webshop www.steviahouse.nl. Hierin verkocht hij verschillende producten, gemaakt van stevia, zoals Stevia Strooisuiker Erythritol.

Door het succes van Steviahouse vroegen klanten steeds vaker of er ook andere 'gezonde' producten geleverd konden worden. Zo breide het assortiment zich uit tot er 7 jaar later een webwinkel stond waarvan de naam 'Steviahouse' niet meer representatief was voor het aanbod. De webwinkel werd opgedoopt tot Naturaplaza en de Stevia producten kwamen onder de vlag van het nieuwe merk met de 'vertrouwde' naam Steviahouse te staan. Het uitgangspunt van het merk is nog altijd: Natuurlijk gezond!

Natuurlijk gezond!

De Stevia strooisuiker van Steviahouse zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Zo ook Stevia Strooisuiker Erythritol. Wat Stevia producten als zoetstof zo bijzonder maakt, is dat ze geen calorieën bevatten. Het gebruik van Stevia heeft daarom geen effect op je bloedsuikerspiegel. Iedereen die van zoet houdt heeft daar baat bij, maar bovenal mensen met diabetes. Met de producten van Steviahouse mag je bijvoorbeeld je koffie zoet maken, zonder je zorgen te maken over je glucosespiegel.

Stevia Strooisuiker Erythritol bevat geen chemische additieven

De smaak van Stevia is anders dan van gewone suiker. Sommige fabrikanten camoufleren dat smaakverschil met 'ongezonde' additieven zoals maltodextrine. Steviahouse kiest voor de weg van kwaliteit en het belang van de gezondheid van de eindgebruiker. Stevia Strooisuiker Erythritol bevat daarom geen chemische of ongezonde additieven. Steviahouse zoekt doorlopend naar nieuwe natuurlijke manieren om de smaak en kwaliteit van haar producten te verbeteren.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.