Stevia Extract Vloeibaar

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Stevia Extract Vloeibaar? Kijk hier verder…
Waardering:
97% of 100
Vanaf € 6,61
Op voorraad
SKU
90002-conf
+ -

Kracht van Stevia extract vloeibaar

Stevia extract vloeibaar is afkomstig van de Stevia plant. Deze plant bezit een zoetstof die als zoetmaker gebruikt wordt in tal van producten. De Stevia zoetstof wordt vooral als zoetjes voor in de koffie gebruikt. Deze zoetstof vervangt dan een suikerklontje of theelepel suiker. Stevia is ook vloeibaar te koop. De stof kan dan bijvoorbeeld worden gemengd door zoete of zelfs hartige bakproducten. Stevia is geen suiker, maar een zoetstof met een heel andere structuur.

Wat is Stevia extract vloeibaar?

Stevia is afkomstig van de Stevia Rebaudiana plant. De plant is een bladplant, die van origine groeit in Zuid-Amerika, met name Brazilië en Paraguay. Onderdelen van de plant worden gebruikt om de zoetstoffen mee te winnen. Deze zoetstoffen heten steviolglycosdien, waar rebaudioside en stevioside de belangrijkste twee van zijn. Wist je dat deze zoetstoffen maar liefst honderden malen zo zoet zijn als kristalsuiker? Dat is nog eens zoet en helemaal vrij van calorieën.

Waar gebruik je Stevia extract voor?

Stevia extract kan op verschillende manieren worden toegepast. De zoetstof is de ideale smaakmaker voor cocktails, smoothies en yoghurt. Ook kan je het gebruiken om ontbijtgraan zoet mee te maken. Tijdens het bakken kun je Stevia ook gebruiken, zowel voor zoetigheid als een hartige hap. Stevia heeft een glycemische waarde van 0 en bevat dus geen calorieën. Je kunt Stevia toevoegen aan kwark, maar ook aan yoghurt. Bakken gaat tot wel 200 graden Celsius. Let wel op: Stevia is ontzettend krachtig, dus voeg nooit grote scheuten toe.

Waar kan ik producten met stevia kopen?

Gemakkelijk producten met stevia kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je producten met stevia bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele producten met stevia aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Steviahouse betekent verantwoord Zoeten

Het merk Steviahouse is ontstaan uit interesse voor natuurlijke producten die bijdragen aan een gezonder leven. Op zoek naar een gezond alternatief voor suiker vanwege enkele gezondheidsklachten, kwam 2012 jaar geleden Michel Groothuis terecht bij het plantje Stevia. Hij had zoveel baat bij het gebruik van stevia, dat hij besloot het ook met zijn medemens te delen. Hij startte de webshop www.steviahouse.nl. Hierin verkocht hij verschillende producten, gemaakt van stevia, zoals Stevia Extract Vloeibaar.

Door het succes van Steviahouse vroegen klanten steeds vaker of er ook andere 'gezonde' producten geleverd konden worden. Zo breide het assortiment zich uit tot er 7 jaar later een webwinkel stond waarvan de naam 'Steviahouse' niet meer representatief was voor het aanbod. De webwinkel werd opgedoopt tot Naturaplaza en de Stevia producten kwamen onder de vlag van het nieuwe merk met de 'vertrouwde' naam Steviahouse te staan. Het uitgangspunt van het merk is nog altijd: Natuurlijk gezond!

Natuurlijk gezond!

De producten met stevia van Steviahouse zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Zo ook Stevia Extract Vloeibaar. Wat Stevia producten als zoetstof zo bijzonder maakt, is dat ze geen calorieën bevatten. Het gebruik van Stevia heeft daarom geen effect op je bloedsuikerspiegel. Iedereen die van zoet houdt heeft daar baat bij, maar bovenal mensen met diabetes. Met de producten van Steviahouse mag je bijvoorbeeld je koffie zoet maken, zonder je zorgen te maken over je glucosespiegel.

Stevia Extract Vloeibaar bevat geen chemische additieven

De smaak van Stevia is anders dan van gewone suiker. Sommige fabrikanten camoufleren dat smaakverschil met 'ongezonde' additieven zoals maltodextrine. Steviahouse kiest voor de weg van kwaliteit en het belang van de gezondheid van de eindgebruiker. Stevia Extract Vloeibaar bevat daarom geen chemische of ongezonde additieven. Steviahouse zoekt doorlopend naar nieuwe natuurlijke manieren om de smaak en kwaliteit van haar producten te verbeteren.

 
Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.