Ruwe Rietsuiker

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Ruwe Rietsuiker? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 2,39
Op voorraad
SKU
30010-conf
+ -

Proces en Herkomst

Deze ruwe rietsuiker is een 100% ruwe natuursuiker afkomstig uit Colombia. Rietsuiker is gemaakt uit suikerriet. Het sap van deze suikerriet wordt ingekookt, gekristalliseerd, vermalen tot de suiker en gezeefd. De ruwe rietsuiker mist een stap in het productieproces, omdat het niet geraffineerd wordt.

Er bestaan naast deze bruin/gouden rietsuiker nog meer verschillende soorten; witte rietsuiker en donkerbruine rietsuiker. De kleur is afhankelijk van de hoeveelheid toegevoegde melasse.

In de middeleeuwen behoorde rietsuiker tot de dure en zeldzame specerijen. De ruwe suiker werd in de vorm van suikerbroden naar West-Europa vervoerd en daar in suikerbakkerijen gezuiverd.

Gebruik

Ruwe rietsuiker wordt vaak gebruikt als vervanger van bietsuiker. Het is lekker in diverse gerechten en dranken.

Waar kan ik Melasse kopen?

Gemakkelijk Melasse kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Melasse bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Melasse aanbieding meer.

Premium Ruwe Rietsuiker

Ruwe Rietsuiker van Holyflavours is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde ruwe suikers komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.