Uitlopend

Ruwe Rietsuiker

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Ruwe Rietsuiker? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Natuurlijke zoetheid: Onze ruwe rietsuiker is een 100% natuurlijke suiker gemaakt van suikerriet, met een licht moutige en aangename zoetheid.
  • plus-circle Veelzijdig in gebruik: Ruwe rietsuiker kan dienen als een smakelijke vervanger voor bietsuiker en kan worden toegevoegd aan diverse zoete gerechten en dranken.
  • plus-circle Verschillende kleuren: Er zijn verschillende soorten rietsuiker met verschillende kleuren, afhankelijk van de hoeveelheid toegevoegde melasse.
Details

Proces en Herkomst

Deze ruwe rietsuiker is een 100% ruwe natuursuiker afkomstig uit Colombia. Rietsuiker is gemaakt uit suikerriet. Het sap van deze suikerriet wordt ingekookt, gekristalliseerd, vermalen tot de suiker en gezeefd. De ruwe rietsuiker mist een stap in het productieproces, omdat het niet geraffineerd wordt.

Er bestaan naast deze bruin/gouden rietsuiker nog meer verschillende soorten; witte rietsuiker en donkerbruine rietsuiker. De kleur is afhankelijk van de hoeveelheid toegevoegde melasse.

In de middeleeuwen behoorde rietsuiker tot de dure en zeldzame specerijen. De ruwe suiker werd in de vorm van suikerbroden naar West-Europa vervoerd en daar in suikerbakkerijen gezuiverd.

Gebruik

Ruwe rietsuiker wordt vaak gebruikt als vervanger van bietsuiker. Het is lekker in diverse gerechten en dranken.

Waar kan ik melasse kopen?

Gemakkelijk melasse kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je melasse kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele melasse aanbieding meer.

Ruwe Rietsuiker van premium kwaliteit

Dit is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

De door ons geselecteerde melasse komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Ruwe Rietsuiker van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Ruwe Rietsuiker toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Ruwe Rietsuiker? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 30010-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Granulaat
Kleur Bruin
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Ruwe rietsuiker
Speciale Eigenschappen Conventioneel, 100% Natuurlijk
Land van teelt Colombia
Land van productie Colombia
Merk Holyflavours
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 391 kcal / 1656 KJ
Eiwitten 0,1 g
Koolhydraten 97,4 g
Vetten 0,1 g
Verzadigde Vetten 0,1 g
Vezels -
Natrium -
Zout 0,01 g
Reviews
star star star star star
Fijn om mee te bakken
Ik gebruik deze ruwe rietsuiker, tijdens het bakken van cakes, als vervanger van gewone suiker. Echt een aanrader!
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op