Rijstmeel Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Rijstmeel Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 2,95
Op voorraad
SKU
80180-conf
+ -

Rijst

Rijst is een cultuurgewas. Dit betekent dat het een plantensoort is die werd geteeld voor menselijk gebruik en is veredeld uit wilde planten. Rijst (Oryza) is een graansoort, waarvan China de grootste producent en consument is en Thailand de grootste exporteur.

Rijst groeit als een vertakte pluim. De pluim bevat tussen de 50 en 500 aren die elk een bloempje bevatten. Het vruchtbeginsel en later de korrels worden omsloten door kelkkafjes. Het groeiproces van rijst duurt gemiddeld tussen de 3 en 6 maanden. Daarna is het product te nuttigen en te gebruiken om er gerechten mee te maken.

Geschiedenis van rijst

De oorsprong van rijst ligt in Azië. Ongeveer 9000 jaar geleden is men daar begonnen met het kweken van rijst in de tropen. De rijstkorrels werden ontdekt in het dorp Shangshan. Het verbouwen van gewassen zorgde er voor dat de mens in staat was om op één plek te leven. In Shangsan is rijst gevonden in potten en stenen, samen met gereedschappen om de rijst te vermalen.

Rijst werd pas in de 15e eeuw vaker gegeten in Europa, dit was dankzij de ontdekkingsreizen naar Azië.

Gebruik

Rijstmeel is gemalen en ongekookte rijst en het heeft een zachte iets zoete en nootachtige smaak. Rijstmeel is van nature glutenvrij en wordt daarom veelal gebruikt als glutenvrij alternatief voor tarwemeel. Rijstmeel kan gebruikt worden als bindmiddel of als basis voor het bakken van koekjes, crackers, wafels of andere gebaksoorten.

Meer productinformatie van de producten, zoals rijstmeel is te vinden in de specsheet. We raden je daarom aan om altijd eerst die door te nemen.

Waar kan ik Rijstmeel Biologisch kopen?

Gemakkelijk Rijstmeel Biologisch kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Rijstmeel Biologisch bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Rijstmeel Biologisch aanbieding meer.

Premium Rijstmeel Biologisch

Rijstmeel Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische bloem & zetmeel komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.