Pistache Heel Geschild Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Pistache Heel Geschild Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 9,40
Op voorraad
SKU
80105-conf
+ -

Wat is Pistache?

De pistache (Pistacia vera) is een kleine boom uit de pruikenboomfamilie (Anacardiaceae). Hij is familie van de cashew. De grootste productiecentra van pistache zijn Turkije, Iran en de VS. De minder gebruikte Nederlandse naam is pimpernoot. De plant wordt ook wel 'echte pistache' genoemd om onderscheid te maken met andere (wilde) soorten uit hetzelfde geslacht. De pistache komt van nature voor in Azië, maar wordt veel in Europa gekweekt vanwege de eetbare, groene zaden, die ook in bijvoorbeeld in roomijs worden verwerkt.

Gezonde eigenschappen Pistache en toepassingen

Pistachenoten bestaan voor bijna de helft uit vet en voor 20 procent uit eiwit, en bevatten daarnaast fosfor en ook de mineralen magnesium, ijzer, zink en calcium. Vitamine B1 is ook in ruime mate aanwezig.

Verwerkingsproces van Pistachenoten

Onze biologische pistachenoten worden geleverd zonder doppen. Na de oogst worden de schillen verwijderd. Lege en niet gespleten doppen worden gescheiden van de gespleten doppen. De pistache noten met gespleten doppen worden gesorteerd op kleur, gebreken en stukjes worden verwijderd en tenslotte worden ze ontdopt.

Hoe worden pistachenoten gebruikt?

Zoals eerder genoemd worden pistachenoten vooral zo gegeten, hetzij naturel, geroosterd en gezouten. Ook worden pistache noten verwerkt in allerlei gerechten, waaronder schepijs, pistacheboter, pistachepasta, baklava en mortadella.

Premium Pistache Heel Geschild Biologisch

Pistache Heel Geschild Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische noten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.