Perzisch Blauwzout Granulaat Grof

5/5.0 (1 reviews)
Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Perzisch Blauwzout Granulaat Grof? Kijk hier verder…
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Waar komt Persisch Blauwzout vandaan?

Perzisch blauw zout, ook wel bekend als Perzisch zout, is een echte blikvanger. Perzisch blauwzout wordt gewonnen uit een zoutmijn in de provincie Semman, in Noord-Iran. Dit is de enige zoutmijn waar dit zout te vinden is. Dit zout wordt met de hand verzameld.

De kleur

Het zout heeft een zeldzame kleurvariëteit. Die is ontstaan door verschuivingen en open plekken in de kristalstructuur waardoor het zout blauw lijkt. De blauwe kleur is dus een zeldzaam en optisch effect.

Smaak en gebruik

Het zout heeft een intense smaak in het begin, maar dit zwakt snel af. Het blauwe zout kan toegevoegd worden aan een zoutmolen en gebruikt worden bij zeevruchten of salades. Het geeft een milde smaak aan de gerechten en zorgt voor een unieke kleur op de gerechten.

Specifieke eigenschappen:

  • 85,8% NaCl.
  • 0,097% Ca.
  • 0,028% Mg.
  • 13% Kalium
  • <0,005% Jodium
  • <0,1% vochtpercentage

Kalium

Dit zout is zeer kaliumrijk. Als consument van zout is het goed om te weten dat er zoutsoorten zijn die zeer rijk zijn aan kalium. Kalium is namelijk een essentieel mineraal dat van nature voorkomt in zout en betrokken is bij veel belangrijke lichaamsprocessen, zoals het reguleren van de vochtbalans in ons lichaam. Door zout met een hoog kaliumgehalte te consumeren, kun je de dagelijkse inname van dit belangrijke mineraal verhogen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat een teveel aan zout schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van de hoeveelheid zout die je consumeert.

Waar kan ik blauwzouten uit Iran kopen?

Gemakkelijk blauwzouten uit Iran kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je blauwzouten uit Iran kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele blauwzouten uit Iran aanbieding meer.

Perzisch Blauwzout Granulaat Grof van premium kwaliteit

Dit is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

De door ons geselecteerde blauwzouten uit Iran komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Perzisch Blauwzout Granulaat Grof van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Perzisch Blauwzout Granulaat Grof toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Perzisch Blauwzout Granulaat Grof? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 30095-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Granulaat
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Perzisch Blauwzout
Vitamines en Mineralen Kalium
Speciale Eigenschappen Conventioneel, 100% Natuurlijk
Land van teelt Iran
Merk Holyflavours
HS-Code 25010091
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) -
Eiwitten -
Koolhydraten -
Vetten -
Verzadigde Vetten -
Vezels -
Natrium 29 g
Zout -
Reviews
Perzisch Blauwzout Granulaat 2-5 mm
Grote stukken zout korrels lekker voor bij bepaalde grote gerechten zoals bij stokbrood of een groot stuk vlees of vis. Je kan met dit zout heerlijk je stokbrood dippen in olijfolie bjivoorbeeld.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op