Pastinaak Granulaat 1-3 mm Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Pastinaak Granulaat 1-3 mm Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 5,27
Op voorraad
SKU
80088-conf
+ -

Enkele achtergronden over Pastinaak

Pastinaak, Pastinaca sativa subsp. sativa, pinksternakel of witte wortel is een plant uit de schermbloemenfamilie, Apiaceae. Het is een circa 20 cm lang wortelgewas met een zoete anijsachtige smaak en een crème-witte kleur. Hij werd in de tijd van de Romeinen al gecultiveerd en gebruikt als zoetstof, tot de komst van rietsuiker naar Europa.

De teelt van Pastinaak

Hoewel de pastinaak al in de zomer kan worden geoogst wordt hij meestal gezien als wintergroente. Vaak wacht men met rooien tot er een koude periode is geweest, dit zou de smaak ten goede komen. Oogsten is de hele winter door mogelijk omdat de wortel in de grond niet doodvriest.

Waarvoor gebruik je Pastinaak?

Net als de winterwortel kan pastinaak zowel rauw als gekookt of gestoofd worden gegeten. De pastinaak kan ook gebakken worden of tot stamppot verwerkt. Gefrituurde pastinaak lijkt op aardappelchips. De pastinaak wordt onder andere gebruikt als ingrediënt van hutspot. De pastinaak wordt ook vaak als smaakverfijner gebruikt in soep.

De voiedingswaarde van pastinaak

Pastinaak is rijk aan vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten, maar in het bijzonder rijk aan Kalium. De aanwezige antioxidanten falcarinol, falcarindiol, panaxydiol, en methyl-falcarindiol hebben ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. De vezels van de pastinaak kunnen helpen de stoelgang te verbeteren en cholestrolniveaus laag te houden.

Waar kan ik pastinaak granulaat kopen?

Gemakkelijk pastinaak granulaat kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je pastinaak granulaat bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele pastinaak granulaat aanbieding meer.

Pastinaak Granulaat 1-3 mm Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde pastinaak granulaat komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Pastinaak Granulaat 1-3 mm Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Pastinaak Granulaat 1-3 mm Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Pastinaak Granulaat 1-3 mm Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.