Paprika Poeder Scherp kiemarm Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Paprika Poeder Scherp kiemarm Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 6,13
Op voorraad
SKU
80082-conf
+ -

Herkomst van Paprika Poeder Scherp

Paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde en/of gerookte gemalen pepers. Dit zijn niet de bekende belvormige rode paprika’s, maar een speciale soort puntige pepers die 12 tot 15 cm lang worden, en die hun smaak alleen goed ontwikkelen in een vrij warm en droog klimaat. Vaak wordt een ras van dezelfde soort als de Spaanse peper gebruikt, die milder van smaak is. Hoe lichter de paprika's van kleur zijn, hoe beter de kwaliteit van het poeder wordt. Vers paprikapoeder is diep- tot helderrood; wanneer het poeder veroudert en zijn smaak verliest, verkleurt het naar lichtbruin.

Productieproces, Paprika Poeder Scherp

Pittig van smaak maar milder dan cayennepeper. Om deze smaak te bereiken worden wat zaden mee gemalen. De kleur van het poeder wordt hiervan lichter dan de kleur van de 'zoete' versie. Hoe meer zaden worden gebruikt, hoe scherper en lichter het poeder is.

Paprika poeder, een zeer veelzijdig en populair poeder

Paprikapoeder wordt gebruikt als smaakmaker in zowel warme als koude gerechten, en ook voor decoratieve doeleinden. Soorten gerechten waarin paprikapoeder verwerkt wordt zijn sauzen, salades, soepen, goulash, kip-, vlees- en visgerechten, en in combinatie met bepaalde soorten groenten (zoals kool, bloemkool) en veel Mexicaanse gerechten. In Hongaarse salami wordt paprikapoeder in grote hoeveelheden mede gebruikt ter conservering. Het poeder is ook een bestanddeel van bepaalde kruidenmengsels zoals chilipoeder, cajunkruiden, en Mexicaanse kruiden. Voor decoratieve doeleinden wordt het poeder gebruikt op bijvoorbeeld gevulde eieren en slaatjes.

Premium Paprika Poeder Scherp kiemarm Biologisch

Paprika Poeder Scherp kiemarm Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische kruiden & specerijen komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.