Olijfolie Extra Virgin Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Olijfolie Extra Virgin Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 89,26
Op voorraad
SKU
95003-conf
+ -

Herkomst Olijfolie

Olijfolie is een olie op plantaardige basis die door persing uit olijven, de vruchten van de olijfboom, wordt gewonnen. De mensheid is al heel lang bekend met olijfolie, de oudste gegevens tonen aan dat deze olie al 4000 jaar voor het begin van onze jaartelling gebruikt werd. Rond 1200 voor Christus brachten de Feniciërs de olijfboom naar Italië. Olijfolie wordt voornamelijk gebruikt bij de voedselbereiding.

Productieproces Olijfolie Extra Virgin

De biologische olijven worden met de hand geplukt en in kisten gelegd. Daarna worden ze verwerkt in een olijfmolen. Eerst worden de olijven gezeefd (verwijdering van stof, takken, bladeren en zware voorwerpen), daarna worden ze gewassen met koud water (verwijdering van zand en vreemde bestanddelen) getransporteerd over een shaker om het water en de kleine steentjes te verwijderen. Vervolgens worden de olijven geplet of gemalen, om een pasta te verkrijgen, waaruit de olie kan worden gewonnen. De pasta wordt in een pers gedaan, waar een massa (olie, water oplossing) wordt verzameld, het water en de olie worden gescheiden door een centrifuge, waarna de olie wordt opgeslagen in stalen silo's en gebotteld. Het proces wordt koude pers genoemd, omdat er geen verhitting plaatsvindt.

Eigenschappen Olijfolie Extra Virgin

Biologische extra virgin olijfolie is een prachtig aromatische, opvallend zachte en fruitige olijfolie met een licht pepertje. Deze olie is zeer geschikt voor salades, maar ook om in te koken. De zuurgraad is 0.4%. Plantaardige vetten zoals olijfolie bevatten meer onverzadigde vetzuren dan dierlijke vetten. Onverzadigde vetzuren kunnen het cholesterol-gehalte verlagen van het bloed.

Premium Olijfolie Extra Virgin Biologisch

Olijfolie Extra Virgin Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische etherische oliën komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.