Gezicht Verzorging

Ben je op zoek naar natuurlijke gezichtsproducten die niet schadelijk zijn voor het gezicht? Dan ben je bij Naturaplaza aan het juiste adres. In ons assortiment vind je diverse natuurlijke producten, waarvan de ingrediënten in de natuur voorkomen.

... Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Alles over natuurlijke gezichtsverzorging

Waarom zou je kiezen voor natuurlijke gezichtsproducten? Simpel: de huid is een belangrijke doorgang van stofjes tot het lichaam. Dat betekent dat alles wat je op je huid smeert – ook je gezicht – wordt voor een gedeelte door het lichaam opgenomen. Natuurlijke producten voor gezichtsverzorging, zoals natuurlijke dagcrème en natuurlijke gezichtscrème, bevatten alleen ingrediënten die in de natuur voortkomen, die niet ergens in een laboratorium zijn gemaakt.

Je gezicht als visitekaartje

Het gezicht is één van de gevoeligste plekken van de huid en hetgeen waar door anderen de meeste aandacht op wordt gevestigd. Het gezicht geeft de mens karakter en persoonlijkheid. Natuurlijk wil je goed voor de dag komen, elke dag opnieuw.

Vaak heeft de gezichtshuid ook gewoon wat extra liefde nodig om soepel, egaal en gezond te blijven. Er gaan miljoenen om in de synthetische lotions en crème industrie. Het is maar de vraag hoeveel producten echt werken.

Waarom natuurlijke gezichtsverzorging?

De huid is het grootste orgaan dat het menselijk lichaam rijk is – het omspant je hele lijf, van kruin tot hak. Het is ook het orgaan dat het eerste met de buitenwereld in contact komt en daarom moet je er uiterst voorzichtig mee omgaan.

Natuurlijke gezichtscrème en natuurlijke dagcrème hebben tot doel het evenwicht in de huid te herstellen en te voeden, in plaats van het te verstoren. Deze middelen nemen de natuurlijke vetmantel, zuurgraad en bacteriën in acht.

Dagelijkse aanslagen op je huid

De menselijke huid krijgt dagelijks van alles te verduren: snijdende wind, regen, hagel, hitte en uv-licht. Ook kan het in contact komen met stofjes die schadelijk zijn. Natuurlijke gezichtsverzorging zorgt er ook voor dat de poriën ‘open’ blijven, zodat er geen vuilophoping ontstaat.

En natuurlijk proefdiervrij

Minstens zo belangrijk dat je er zelf mooier en gezonder van wordt door natuurlijke middeltjes op je gezicht te smeren. Alle producten in het assortiment van NaturaPlaza met zorg en toewijding voor dier en milieu geproduceerd zijn.

Er zijn geen dierproeven betrokken geweest bij de ingrediënten, noch het produceren van de eindproducten op onze website. Een extra pluspunt is dat al onze natuurlijke gezichtsproducten geschikt zijn voor veganisten.

Een dagcrème zonder troep

Naturaplaza houdt van synthetische stofjes en biedt alleen het beste aan wat de natuur de mens te bieden heeft. Je vindt bij ons alleen natuurlijke verzorgingsproducten die bewezen kwalitatief zijn, bijvoorbeeld het merk Alassala. Dit merk biedt producten aan van hoogwaardige kwaliteit.

De dagcrème Bio-Advanced bestrijdt veroudering van de huid op 100% natuurlijke wijze. De belangrijkste ingrediënten van deze dagcrème zijn groene koffie-extract en cactusvijgenzaad olie. Dat zorgt ervoor dat de crème rijk is aan onder meer vitaminen E, K, antioxidanten, vet- en aminozuren.

Zo wordt de balans van de huid op peil gehouden. Daarnaast is deze crème hydraterend, zodat je huid zelfs in gure winterdagen, met koude, schrale wind elastisch en soepel blijft.

Aanbod gezichtskleien en scrubs

De beste natuurlijke gezichtscrème vind je uiteraard bij Naturaplaza. Wij hebben zowel crèmes voor het hele gezicht in het assortiment als natuurlijke verzorgingsproducten die voor delen van het gezicht bedoeld zijn, zoals lipbalsem en serums voor de ogen, plus verschillende scrubs en natuurlijke gezichtskleien om de huid van je gezicht grondig te reinigen.

De Najel Dode Zee Kleizeep heeft een foliërende werking en zacht peeling effect. Wist je dat modder uit de Dode Zee de hoogste mineralenconcentratie van alle klei wereldwijd heeft? De Dode Zee is eigenlijk geen zee, maar een zoutmeer. Mineralen uit de omliggende bergen komt door erosie in de Dode Zee terecht, maar het water stroomt niet weg, wat zorgt voor een grote mineralenconcentratie. Het water zou zelfs tegen bepaalde huidaandoeningen werken.

Waarom Najel Dode Zee Kleizeep gebruiken? Simpel: deze zeep is een feestje voor je gezicht, een rijkdom aan voedingsstoffen met een diep reinigende en herstellende werking. Breng de zeep aan, neem een momentje voor jezelf en laat een intens rustgevoel over je neerdalen.

Een hoofdrol voor planten en kruiden

Geen synthetische middeltjes met vreemde, onuitspreekbare namen, maar juist natuurlijke kruiden en planten spelen de hoofdrol in natuurlijke verzorgingsproducten. Plantjes zijn er in talloze vormen en maten.

Sinds mensenheugenis worden kruiden en planten gebruikt in de traditionele geneeskunde en niet zonder reden: de werkzame stoffen in onze hedendaagse medicijnen moeten ergens vandaan zijn gekomen. Als er een gif bestaat, is er een antigif.

Vanille, kokos, lavendel: deze planten of onderdelen van planten worden al van oudsher gebruikt in de traditionele geneeskunde. Arganolie wordt wel een ‘superproduct’ genoemd. Maar zelfs aan iets alledaags als een komkommer worden geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven.

Vrij van schadelijke toevoegingen

Onze natuurlijke verzorgingsproducten zijn vrij van schadelijke toevoegingen, zoals parfum, alcohol, sulfaten en parabenen. De gevoelige gezichtshuid kan die stoffen slecht verdragen. Een goede gezichtsverzorging houdt de huid gezond en mooi.

Je gezicht op en top, spik en span houden

Om je gezicht in topconditie te houden, geven we je een zestal tips. Zo ben je in staat elke dag op je mooist te zijn, zonder dat je daarvoor allerlei chemische, onnatuurlijke middeltjes hoeft te gebruiken.

Tip 1: reinig je huid elke dag

Om je gezicht in topconditie te houden, dien je je gezicht elke dag te reinigen. Je haalt vuil en make-up weg in de avond, evenals ’s ochtends. Zo voorkom je dat vuil zich kan ophopen, dat poriën verstopt raken en dat er besmettingen ontstaan.

Scrubben is een optie, maar doe dit nooit te intensief, want dan kan je huid beschadigd raken en uitdroegen. Het gebruik van watjes of make-up doekjes is een andere optie, maar dat kan wat intensief en duur zijn.

Tip 2: scrub je gezicht

Waarom scrubben? Simpel: het zorgt voor een strakke, egale huid. Met het scrubben haal je dode huidschilfers weg en komt er een nieuwe huidlaag tevoorschijn. Je moet uiteraard niet te vaak en niet te hard scrubben, want dan kan je de huid beschadigen. Gebruik een andere scrub voor je gezicht dan voor je lichaam – je gezichtshuid is namelijk een stuk gevoeliger.

Tip 3: douche niet te warm

Het klinkt misschien wat gek, maar te warm water is niet goed voor je gezicht. De huid kan er niet goed tegen en droogt gemakkelijk uit. Douche daarom niet te warm, of hou heet water in ieder geval weg van je gezicht. Het is ook belangrijk je gezicht na het douchen goed te hydrateren.

Tip 4: voldoende water drinken

Hydrateren doe je niet alleen van buitenaf met behulp van natuurlijke crèmes, maar ook van binnenuit. Je hebt het vast weleens gehoord: genoeg water drinken, is goed voor je huid. Je bent niet voorgelogen: als je voldoende drinkt, blijft de vochttoevoer naar je huid namelijk op peil.

Tip 5: een goede verzorgende crème gebruiken

NaturaPlaza heeft verschillende verzorgende natuurlijke dagcrèmes om jou door de dag te loodsen. Dagcrèmes beschermen je tegen externe invloeden, nachtcrèmes helpen de huid te herstellen.

Tip 6: je huid een extra boost geven

Wees lief voor je huid en stop het af en toe een extraatje toe, bijvoorbeeld in de vorm van een meerdaagse kuur. Gebruik zo nu en dan een natuurlijk masker om je huid optimaal te beschermen en verwennen. We hebben onder meer voedende crèmes die de huid voeden en herstellen.

Ook belangrijk

Natuurproducten zijn potjes en doosjes vol magie, maar vergeet tot slot niet ook de natuur zelf zijn werk te laten doen. Kruip achter de computer vandaan en ga af en toe de deur uit om de zon op je gezicht te laten schijnen. Gezonde voeding helpt het lichaam gezond te houden, ook de huid in het gezicht.