Aleppo Zeep

Welkom op onze Aleppo zeep pagina. Op deze pagina vind je diverse Aleppo zepen, die uitsluitend van natuurlijke ingrediënten worden gemaakt. Dit is een bijzondere en zuivere zeep dat op elk huidtype te gebruiken is.

... Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Aleppo zeep gebruiken

Dat aleppozeep bijzondere eigenschappen heeft, is al vele eeuwen bekend (ja echt, zo lang al). Aleppo zeep is van origine afkomstig uit – je raadt het al – de Syrische stad Aleppo. Deze zeep was één van de belangrijkste handelsgoederen die uit het gebied afkomstig is.

Het succes van de zeepformule blijkt uit het feite dat er door de eeuwen heen nauwelijks iets veranderd is in de productie van het product. Zeep uit allepo is een bijzonder effectieve en zuivere zeep.

Wat maakt Aleppo zeep zo zuiver?

Alep zeep is een zeep die uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Dat betekent dat alle ingrediënten die bij het productieproces gebruikt worden, in de natuur te vinden zijn.Het gaat onder meer om olijfolie, laurierbesolie, water en soda op plantaardige basis.

Het bijzondere van Aleppo zeep is dat het op elk huidtype te gebruiken is. NaturaPlaza heeft verschillende zeep aleppo producten voor je in het assortiment. Bekijk de productpagina’s eens.

Alleppo zuivere zeep voor elk huidtype

Het ingrediënt laurierbesolie beschermt tegen ongunstige schimmels en bacteriën. De zeep reinigt en voedt de huid en heeft een verzorgend effect. Sommige huidtypen zijn gevoelig voor externe invloeden – ze raken snel geïrriteerd of beschadigd – en voor deze huidtypen is Aleppo zeep een ideaal middel. Naturaplaza heeft zeep aleppo in harde variant, als vloeibare variant en als douchegel voor je in het digitale schap liggen: er is een variant voor iedereen.

Toepassingen van Aleppozeep

Deze antiseptische (bacterie dodende) zeepsoort kent verschillende toepassingen. Je kunt aleppo zeep als shampoo gebruiken, maar ook als huidverzorging. De zeep kent meerdere verzorgingstoepassingen. Een belangrijk voordeel van deze traditionele zeep is dat ze geen synthetische toevoegingen bevat: het haar- en huidproduct is volledig natuurlijk en 100% puur.

Wist je dat Aleppo zeep je haar vitaal maakt en bovendien van een krachtige natuurlijke glans voorziet? Aleppo zeep is ook te gebruiken als een schoonmaakmiddel, een natuurlijke insecticide en een ecologisch wasmiddel. Ons aanbad Najel Aleppo zepen is breed inzetbaar.

De basis van Aleppo zeep

Aleppo zeep, ook wel ‘Alep zeep’ genoemd, is een zeep die zuiver plantaardig is en wordt gemaakt op basis van olijf- en laurierbesolie. Kenners (en liefhebbers) roemen Aleppo zeep om de uitzonderlijke kwaliteit van het betrek. De laurierbesolie geeft de Aleppo zeep haar typerende geur.

Wist je dat deze zeep in water blijft drijven? Dat is tamelijk uniek. Het komt omdat de zeep bijzonder rijk is aan plantaardige oliën en voor een periode van maar liefst negen maanden wordt gedroogd. Opvallend is dat Alep zeep relatief weinig schuim geeft, maar wel heerlijk zacht is. Deze zeep is niet alleen ongeparfumeerd, maar ook vrij van chemische en dierlijke toevoegingen.

De moeder ‘Aller Zepen’

Aleppo zeep… the holy godmother of soaps? Soaps op televisie zijn vaak wat langdradig en lopen met een sisser af, maar Aleppo soap komt gelijk tot de kern: je krijgt wat je ziet en wat je ziet is een topproduct. De zeep is al ruim 4000 jaar een groot succes. De Mesopotamiërs van toen als ze konden zien dat hún zeepformule duizenden jaren later nog steeds zeer geliefd was.

Aleppo zeep in Europa

Europeanen zijn al sinds de kruistochten uit de twaalfde eeuw bekend met het fenomeen Aleppo, toen kruisvaarders het product uit het Midden-Oosten mee terug brachten. In Marseille waren ze zo onder de indruk dat hier een ware vergelijkbare zeepindustrie ontstond. Een variant op Aleppo zeep wordt hier geproduceerd zonder het gebruik van laurierbesolie.

Productie Aleppo zeep

De productie van Aleppo zeep vindt ieder jaar in de periode oktober/november plaats. Allereerst wordt olijfolie in een groot koperen vat gegoten. Dit wordt vervolgens gemengd met soda en water. Gedurende drie dagen wordt de olijfolie met het loogmengsel gekookt, waarna de laurier(bes)olie wordt toegevoegd. De laurierbesolie is dus eigenlijk de ‘finishing touch’.

Als het product vervolgens in blokken versneden is, moet deze nog negen maanden worden gerijpt. Dat gebeurt door de zeep in alle rust te laten drogen. De kleur van de zeep verandert nu ook: deze kan in tint nogal wat verschillen en varieert van lichtbruin tot donkergroen.

Ook voor de gevoelige huid

Aleppo is ook geschikt voor mensen met een erg gevoelige huid. De zachte werking van olijfolie in de zeep wordt geaccentueerd door het delicate aroma van laurier. Olie van de laurierolie werkt onder meer bacterie- en schimmeldodend. Het wordt gebruikt tegen acné en psoriasis.

Hoe te gebruiken?

Een groot voordeel van Aleppo zeep: hoe ouder deze is, hoe aangenamer ze is op de huid. dat komt onder meer door de toename van de concentratie werkzame stoffen, want: hoe ouder de zeep is, hoe meer water er uit het product verdwijnt. Een kleine hoeveelheid Aleppo zeep is een aanwinst voor elk huishouden. Je kunt de zeep op verschillende manieren gebruiken.

Aleppo zeep is uitermate geschikt voor het reinigen van de huid, zowel over het lichaam als in het gezicht. Het houdt de huid soepel en lekker zacht. Ook je haar kun je ermee wassen. Het helpt onder meer tegen het ontstaan van haarroos en voedt het haar op grondige wijze.

Aleppo zeep kan ook gebruikt worden voor het scheren, vanwege de antiseptische werking. Je kunt er vlekken uit materialen (waaronder vilt en zuivere wol) uit verwijderen. Opslaan in de kast tussen je kleren betekent altijd heerlijk geurige kleding. Tot slot kan Aleppozeep helpen ter verzachting van de huid in het geval van een insectensteek. Op en top veelzijdig deze zeep!