image/svg+xml Openclipart flag-europe
organic

Mosterdmeel Geel Sinaps Alba ontvet Biologisch

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Mosterdmeel Geel Sinaps Alba ontvet Biologisch? Kijk hier verder…

Levertijd wordt berekend...
Extra accessories
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • Gemaakt van biologisch geteelde witte mosterdzaden
  • Bevat minder sinalbin dan zwarte mosterd, waardoor het mild van smaak is
  • Ontvet via een koud proces voor betere waterbindende eigenschappen
Details

Hier haalt Abraham zijn Mosterd vandaan!

De witte mosterd of gele mosterd (Sinapis alba) is een plant die tot de kruisbloemenfamilie (Sinapis) behoort. De plant komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit mediterrane gebieden maar is nu overal verspreid. De plant wordt verbouwd als grondstof voor mosterd of als groenbemester op een braakliggend stuk landbouwgrond.

De toepassingen van Mosterdzaad

Het hele zaad wordt gebruikt voor het inmaken van groenten (zoals augurken) en als poeder voor de bereiding van mosterd (voor grove mosterd ook wel in combinatie met stukjes mosterdzaad). Mosterdzaden bevatten sinalbin, het stofje dat aan mosterd zijn scherpe smaak verleent. Maar in gele mosterdzaden zit minder sinalbin dan in zwarte mosterd, waardoor de mosterds gemaakt van geel mosterdzaad veelal mild van smaak zijn.

Ontvetten; een koud kunstje

Dit mosterdmeel is via een koud proces ontvet, waardoor het nog maar tot 15% restvet bevat (ten opzicht van 20%-35% vet bij niet ontvet mosterdmeel). De waterbindende eigenschappen van ontoliede mosterdbloem zijn aanzienlijk beter. Dit kan worden gebruikt voor het stabiliseren van levensmiddelenmosterd, bijvoorbeeld wat betreft waterverloop en houdbaarheid.

Waar kan ik ontvet geel mosterdmeel kopen?

Gemakkelijk ontvet geel mosterdmeel kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je ontvet geel mosterdmeel kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele ontvet geel mosterdmeel aanbieding meer.

Mosterdmeel Geel Sinaps Alba ontvet Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde ontvet geel mosterdmeel komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Mosterdmeel Geel Sinaps Alba ontvet Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Mosterdmeel Geel Sinaps Alba ontvet Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Mosterdmeel Geel Sinaps Alba ontvet Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 80122-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Poeder
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Mosterdmeel
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Duitsland
Merk Holyflavours
HS-Code 21033010
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 321 kcal / 1610 KJ
Eiwitten 31 g
Koolhydraten 36 g (of which sugar: 18 g)
Vetten 11 g (saturated: 1g)
Vezels 8 g
Zout 0 g (sodium: 5 mg)
Reviews
Een goed product!
Puur van smaak en voorzien van een hoge kwaliteitsstandaard!
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op