Middellands Zeezout Fijn 0.2-1.0 mm

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Middellands Zeezout Fijn 0.2-1.0 mm? Kijk hier verder…
Vanaf € 1,98
Op voorraad
SKU
30136-conf
+ -

Herkomst en winning

Dit natuurzuivere tafelzout wordt geproduceerd aan de kusten van de Middellandse Zee. De zoutziederijen bevinden zich in grote natuurparken of natuurreservaten, weg van industrie en grote steden. Het zeewater wordt via eeuwenoude kanalen, gekanaliseerd naar de zoutmoerassen.

Wind en zon verhogen geleidelijk de zout concentratie. Het zout begint te kristalliseren en zinkt naar de bodem van de zoutziederij. Vervolgens wordt het zout geoogst met speciaal gereedschap. Na de winning wordt het zout gedroogd en gezeefd in verschillende korrelgroottes.

Het Middellands zeezout is een zuiver natuurlijk product, vrij van chemicaliën en additieven. Vandaag de dag vindt de zoutwinning nog steeds plaats volgens de eeuwenoude tradities in mediterrane zoutmoerassen. De wingebieden zijn toevluchtsoorden voor dieren en vormen een belangrijke habitat voor vele bedreigde vogel- en plantensoorten. Hier levert commercialisering van de winning van zeezouten nu juist eens bijdrage aan het behoud van een uniek kustlandschap.

Smaak en gebruik

Het zout heeft een eigen aroma en een veel mildere smaak dan gewoon tafelzout. Het Middellands zeezout is een goede vervanger van gewoon tafelzout en is geschikt voor het gebruik op diverse gerechten. U kunt het ook als badzout gebruiken.

Dit Middelands Zeezout is een hygroscopisch product.

Specifieke eigenschappen Middellands Zeezout:

  • < 97% NaCl
  • 0,3% Ca
  • 0,2% SO4
  • 0,04% Mg

Waar kan ik fijn zeezout kopen?

Gemakkelijk fijn zeezout kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je fijn zeezout bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele fijn zeezout aanbieding meer.

Premium Middellands Zeezout Fijn 0.2-1.0 mm

Middellands Zeezout Fijn 0.2-1.0 mm van Holyflavours is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde zeezouten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.