Linzen Rood Split Licht Geölied Biologisch
Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Linzen Rood Split Licht Geölied Biologisch? Kijk hier verder…
- bespaar
- Rode linzen hebben een hoge verhouding van eiwit tot voedselenergie, waardoor ze een goede aanvulling zijn voor mensen die veel sporten.
- De nootachtige smaak en snelle bereiding maken rode linzen ideaal voor curry's en soepen, waardoor ze populair zijn onder vegetariërs en veganisten.
- Onze biologische rode linzen zijn licht geölied met zonnebloemolie en zijn niet genetisch gemodificeerd of bestraald.
Wat zijn Rode Linzen
De lins is de peulvrucht van een gewas dat al in de jaren 6000 v.Chr. verbouwd werd in het midden oosten. De eigenlijke linze is het zaad van de plant Lens culinaris. Rode linzen worden geteeld in Canada, U.S., Argentinië, Chili en Turkije. Deze linzen zijn te herkennen aan hun goud en oranje kleur. Linzen hebben de op één na hoogste verhouding van eiwit tot voedselenergie van alle peulvruchten, na sojabonen waardoor ze een goede aanvulling zijn voor mensen die veel sporten.
Hoe gebruik je linzen?
Linzen kunt u zonder voorweken koken, maar als u wat extra tijd heeft, laat ze dan wèl voorweken, want dat verkort de kooktijd (± 4 uur is een goede voorweektijd). Voor het gebruik moet u de linzen wassen en goed op onregelmatigheden nakijken, bijvoorbeeld op kleine steentjes. Linzen die bij het voorweken boven blijven drijven, zijn oud; deze kunt u het beste eraf scheppen en weggooien.
Kruiden en zout kunt u vanaf het begin met de linzen laten meekoken, dan geven ze het beste hun smaak af. Breng linzen op hoog vuur aan de kook en laat ze daarna zachtjes gaar koken (15-45 minuten). Linzen worden extra lekker met een scheutje rode wijn of azijn. Voeg wijn en azijn pas op het allerlaatst toe, want zure ingrediënten kunnen de linzen hard maken.
Het koken van rode linzen zorgt er voor dat ze zacht worden, een soort moes. Dit is ideaal voor curry's en soepen. Rode linzen zijn erg populair onder vegetariërs en veganisten. Linzen zijn erg geschikt in vleesvervangers door de hoge voedzaamheid. Onze biologische rode linzen zijn licht geölied met zonnebloemolie. Ze zijn niet genetisch gemodificeerd of bestraald.
Waar kan ik biologische rode linzen kopen?
Gemakkelijk biologische rode linzen kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische rode linzen kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische rode linzen aanbieding meer.
Linzen Rood Split Licht Geölied Biologisch van premium kwaliteit
Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.
Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.
De door ons geselecteerde biologische rode linzen komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.
Linzen Rood Split Licht Geölied Biologisch van het merk Holyflavours
HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.
Bekijk alle producten van Holyflavours
Is Linzen Rood Split Licht Geölied Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.
Meer informatie over dit product?
Heb je een vraag over Linzen Rood Split Licht Geölied Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.
Artikelnummer | 58580-conf |
---|---|
Productspecificatie | Specsheet |
Productvorm | Bonen |
Kleur | Rood |
Aanbevolen gebruik |
Gebruiksaanwijzing Rode LinzenDoe de Rode Linzen in een zeef of fijn vergiet. Zorg ervoor dat je de linzen goed wast voordat je ze gaat koken. Voeg water toe aan de rode linzen, en breng het water aan de kook. Wanneer het kookpunt is bereikt. Zet het vuur lager en laat het pruttelen. Vergeet niet te roeren zodat het niet aan de pan blijft vastzitten. De Rode Linzen moeten circa 25 minuten koken. Je kan zien dat ze klaar zijn doordat de linzen een dikke substantie zijn geworden. Nu kan je de Rode linzen kruiden met peper en zout en zijn ze klaar om opgegeten te worden. Het toepassen van Rode LinzenGekookte linzen zijn meestal een toevoeging aan andere gerechten: Doe ze in een soep of stoofpot, voeg ze toe aan groenten- of vleescurry's of maak er kofta van. |
Ingrediënten | Lins, Zonnebloemolie |
Vitamines en Mineralen | Bètacaroteen, Foliumzuur, Fosfor, Ijzer, Magnesium, Vitamine A, Vitamine B1 |
Speciale Eigenschappen | BIO, Allergeen vrij, Kosher, Vegetarisch, Vegan |
Land van teelt | Turkije |
Land van productie | Turkije |
Merk | Holyflavours |
HS-Code | 07134000 |
Private Label mogelijk? | Nee |
Energie (kcal/kJ) | 302 kcal / 1260 kJ |
Eiwitten | 27.2 g |
Koolhydraten | 29.4 g (sugar = 3.0 g) |
Vetten | 2.3 g (saturated = 0.4) |
Verzadigde Vetten | 0.15 g |
Vezels | 10.7 g |
Natrium | - |
Zout | 0.06 g |