Curry Kruiden

Masala specerijen zijn een mengsel van aromatische specerijen die worden gebruikt om veel populaire Indiase gerechten zoals currys mee te maken. Naturaplaza brengt je een selectie van enkele biologische Masala's waarmee je lekker kunt experimenteren.
... Lees meer
5 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 6,58
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 6,40
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,63
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,79
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 6,44

Masala: de beste manier om uw curry's wat pit te geven

Curry is een heerlijk, geurig gerecht dat met veel verschillende masala's kan worden gemaakt. Als je wat pit aan je gerechten wilt toevoegen, is een masala de perfecte manier om dat te doen! Wij hebben verschillende soorten masala mixen, elk met hun eigen unieke smaakprofiel. Of je nu een pittige Indiase curry wilt maken of een milde Thaise rode curry, wij hebben het voor je!

Maar eerst... wat is een masala?

Bij ons kun je geen currypoeder kopen, nee, bij ons kun je masala kopen. Masala is een term die wordt gebruikt om een mengsel van specerijen te beschrijven. Het woord masala betekent gewoon specerij in het Hindi. Er zijn veel verschillende soorten masala's, elk met hun eigen unieke mix van specerijen. Sommige masala's zijn erg populair in India, zoals Garam masala of masala met curry Madras kruiden. In het Verenigd Koninkrijk is Tikka Masala enorm populair. Dit is echter geen masala op zich, maar een heel gerecht, meestal met kip. In tikka masala worden bijvoorbeeld garam masala kruiden gebruikt.

Je kunt met zeer veel verschillende kruiden curry maken. Toch zijn er een aantal gemeenschappelijke curry kruiden die worden gebruikt in de meeste masala's, zoals:

  • kurkuma
  • komijn
  • koriander
  • fenegriek
  • gember
  • chilipeper

Onze selectie van de lekkerste masala's

Als het op curry aankomt, zijn er veel verschillende opties om uit te kiezen. Of je nu van mild of pittig houdt, er is een masala voor precies de curry die je wilt:

  • Onze standaard Masala bevat de gebruikelijke indiase kruiden die hierboven zijn genoemd en knoflook, ui, mosterdzaad, rietsuiker en zeezout. Deze masala is een geweldige optie voor degenen die hun eten graag met een beetje pit.
  • Voor degenen die de voorkeur geven aan een mildere smaak, is de milde Indiase Masala een goede optie om uit te proberen. Deze mix bevat de gebruikelijke kruiden en anijs, karwij, kaneel, lavas, mosterdzaad en nootmuskaat.
  • De pittige Indiase Masala is voor degenen die stoom uit hun oren willen. Het bevat de standaard kruiden en mosterd, paprika, anijs, nootmuskaat, kaneel, peper, knoflook, ruwe rietsuiker, piment, ui en karwij.
  • Kleur kan invloed hebben op hoe voedsel eruit ziet. De milde Thaise Rode Curry Masala is ook mild van smaak, net als de milde Indiase versie, maar deze masala bevat rode curry kruiden zoals paprika poeder. Daarmee kun je een thaise currypasta maken die je curry een duidelijke rode kleur geef!.

Curry is een van de meest veelzijdige gerechten die je kunt maken. Je kunt met een willekeurig aantal curry kruiden masala maken met een unieke smaak die perfect bij jouw maaltijd past. Maar om je op weg te helpen, kun je onze fijne biologische masala's uitproberen en zien waar je voorkeuren liggen.

Is het nu kerrie of curry?

In India verwijst het woord "curry" naar een grote verscheidenheid van gerechten. De basis van de meeste curry's is een mengsel van specerijen dat masala wordt genoemd.

Kerrie is een westerse uitvinding. Kerriepoeder is ook een mengsel van specerijen; waaronder vooral turmeric, komijn, koriander, en chili peper. In feite is kerriepoeder daarmee een individuele soort masala. Maar er is nog een belangrijk verschil. Het gebruik wijkt namelijk van elkaar af.

In de westerse keuken wordt kerriepoeder meestal tegen het einde van de kooktijd aan een gerecht toegevoegd. Indiase curries worden langer gekookt en de masala wordt aan het begin van het kookproces toegevoegd. Hierdoor kunnen de specerijen zich vermengen en ontstaat een complexere smaak. Hoewel kerriepoeder en curry in sommige gevallen door elkaar worden gebruikt, zijn ze dus niet hetzelfde. Als u een gerecht met een authentieke Indiase smaak wilt maken, kunt u het beste een masala op de Indiase manier gebruiken.

Zo gebruik je masala poeder in een Indiase curry!

Als het op de Indiase keuken aankomt, is masala poeder een onmisbaar ingrediënt. Masala's kunnen worden gebruikt om een verscheidenheid aan curry's te maken, variërend van mild tot vurig heet. Voor beginners in het koken met dit poeder, volgt hier een korte handleiding over hoe je het kunt gebruiken in je volgende curry gerecht!

Om te beginnen verhit je wat olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de masala kruiden toe aan de pan en bak het een minuut of zo. Zo komen de aroma's en de smaak van de specerij vrij. Voeg dan de overige ingrediënten (zoals groenten, vlees of tofu) toe aan de pan en bak totdat alles gaar is. Breng tenslotte de curry op smaak met zout, peper en andere specerijen naar wens. Serveer warm met rijst of naanbrood ernaast. Eet smakelijk!

Voor al onze Masala's (op de kerrie manier):

  1. Voeg een eetlepel Masala toe aan een kopje kokosmelk.
  2. Laat 15 minuten sudderen.
  3. Serveer over rijst of noedels.
  4. Voeg gehakte pinda's, koriander en een partje limoen toe.