Chili Poeder

Er bestaan veel chilipoeders, en elk daarvan heeft zijn eigen smaak en mate van pittigheid. Sommige zijn mild, terwijl andere extreem pittig zijn! Chilipoeder is een uitstekende specerij om te gebruiken in uw recepten als u wat hitte wilt toevoegen. In deze categorie bespreken we de vele vormen van chilipoeder en hoe de pittigheid ervan wordt gemeten.
... Lees meer
4 producten
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 8,03
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,82
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 6,36
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 7,71

De vele soorten chilipoeder: Van mild tot wild

Er zijn veel chilipoeders op de markt, en ze hebben allemaal hun eigen unieke smaak en hittegraad. Sommige zijn mild, terwijl andere ongelooflijk pittig zijn! Als je wat hitte aan je gerechten wilt toevoegen, is chilipoeder het perfecte ingrediënt. In deze categorie bespreken we de verschillende soorten chilipoeder en hoe ze worden gemeten in termen van pittigheid.

Verschillende soorten chili

Chilipeper poeder wordt meestal gemaakt van een mengsel van verschillende chilipepers en specerijen.

Kids chili poeder is een populair type chili poeder. Het wordt gemaakt van gemalen rode peper met een Scoville waarde van ongeveer 3.000. Dat betekent dat deze rode peper poeder vrij mild is in zijn pittigheid. Dit poeder is speciaal geschikt voor mensen die net de verrijkende wereld van pittigheid in hun eten ontdekken! Als je een chilipoeder wilt dat een beetje heet is, maar niet te overweldigend, dan is Kids chilipoeder een goede keuze.

Wij verkopen een verzameling chili peper poeders die langzaam oploopt in pittigheid:

  1. De kids chili poeder is ons rode peper poeder met de minste pittigheid; geschikt voor de beginner.
  2. Ons milde chilipoeder heeft een SHU van 8.000 en is een prima 2e stap in pittigheid, die overeen komt met de scherpte van Jalapeno pepers.
  3. De volgende in de rij is ons medium chili poeder. Met een SHU van 13.000 begint deze al redelijk pittig te worden. Qua pittigheid is dit chili poeder te vergelijken met Serranopeper.
  4. De meest gebruikte chilipeper in chilipoeder is Cayennepeper poeder. Cayennepepers zijn zeer pittig, met een Scoville-waarde van 30.000-50.000. Qua pittigheid kun je Cayennepeper vervangen door Tabascopeper! Voor beginners is Cayenne peper poeder dus vrij pittig. Maar alles went, dus pittigheid ook. Wie vaak pittig eet zal op een bepaald moment de stap naar nog pittiger willen zetten.
  5. Voor de doorgewinterde vuurvreters hebben we daarom nog een écht scherpe chilipoeder. Dit poeder is gemaakt van chili pepers die een SHU van 120.000 bereiken! Dat is 3x zo scherp als cayenne poeder.

Wat zijn die scoville-waardes (SHU) waar ik steeds over lees?

De Scoville-schaal is een maat voor de pittigheid van chili peper poeder. De schaal loopt van 0 SHU (helemaal niet pittig) tot 16.000.000 SHU (extreem pittig)! Wil je meer weten over deze scoville schaal, lees dan onze Scoville blog.

Waarom chilipoeder gebruiken?

Er zijn vele redenen waarom mensen chilipoeder in hun eten gebruiken. Voor sommigen is het een manier om smaak toe te voegen aan hun gerechten. Anderen gebruiken het om warmte aan hun eten toe te voegen. En weer anderen gebruiken het om zowel smaak als warmte aan hun gerechten toe te voegen. Wat de reden ook is, chilipoeder is een populair ingrediënt in veel gerechten.

Een van de redenen waarom chilipoeder zo populair is, is dat het een veelzijdig ingrediënt is. Het kan worden gebruikt in veel verschillende gerechten, zowel hartig als zoet. Chilipoeder kan worden gebruikt om smaak te geven aan soepen, stoofschotels, sauzen en zelfs desserts. Het is ook een populair ingrediënt in kruidenrubbers en marinades.

Een andere reden waarom chilipoeder zo populair is, is dat het relatief goedkoop is. Een klein potje chilipoeder kan maanden mee, waardoor het een zeer kosteneffectief ingrediënt is.

Als u op zoek bent naar een manier om smaak en warmte toe te voegen aan uw gerechten, is chilipoeder een geweldige optie. Het is veelzijdig, goedkoop en gemakkelijk te gebruiken. Probeer het eens in uw volgende gerecht!

Chilipoeder of Cayennepeper?

Mensen vragen wel eens of ze chilipoeder of cayennepeper poeder moeten kopen. In wezen zijn het beide chilipoeders. Het verschil tussen chilipeper en cayennepeper is dat chilipoeder een mix kan zijn van 4 tot wel 20 verschillende soorten chilipepers, terwijl cayennepeper een enkele soort chilipeper is. Cayenne peper poeder wordt gemaakt van de spaanse rode peper met de naam Cayenne. In een chilipoeder kan dus cayennepeper zitten, maar dan altijd ook samen met andere chili kruiden. In cayennepeper poeder zit alleen maar cayennepeper verwerkt.