Ayurvedische Kruiden

De wereld van ayurvedische kruiden

Ayurvedische kruiden worden al duizenden jaren gebruikt in het traditionele Indiase geneeskundige systeem dat bekend staat als Ayurveda. Deze geneeskrachtige planten bieden een overvloed aan gezondheidsvoordelen dankzij hun werkzame stoffen die kunnen helpen de drie dosha's - of biologische energieën - in evenwicht te brengen, zodat je lichaam in optimale staat blijft en je je goed blijft voelen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Amla Powder Organic
  Amla Poeder Biologisch SKU: 58900-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 4,28
 2. Ashwagandha poeder Biologisch hoofdafbeelding
  Ashwagandha poeder Biologisch SKU: 40070-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 4,82
 3. Brahmi Powder Organic
  Brahmi Poeder Biologisch SKU: 58910-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 4,27
 4. Gember Poeder kiemarm Biologisch hoofdafbeelding
  Gember Poeder kiemarm Biologisch SKU: 80040-conf
  Waardering:
  95%
  Vanaf € 5,28
 5. Harad Powder Organic
  Harad Poeder Biologisch SKU: 58920-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 3,46
 6. Kurkuma Poeder Biologisch hoofdafbeelding
  Kurkuma Poeder Biologisch SKU: 43410-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 3,47
 7. Kurkuma Poeder kiemarm Biologisch hoofdafbeelding
  Kurkuma Poeder kiemarm Biologisch SKU: 80031-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 4,69
 8. Moringa Poeder Biologisch hoofdafbeelding
  Moringa Poeder Biologisch SKU: 40057-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 4,96
 9. Salie Poeder Biologisch hoofdafbeelding
  Salie Poeder Biologisch SKU: 80110-conf
  Waardering:
  90%
  Vanaf € 6,03
 10. Triphala Powder Organic
  Triphala Poeder Biologisch SKU: 58930-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 4,32
 11. Yacon Syrup
  Yacon Siroop Biologisch SKU: 58960-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 222,79
 12. Zoethout Wortel Poeder Biologisch hoofdafbeelding
  Zoethout Wortel Poeder Biologisch SKU: 40093-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 5,57
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waarom ayurveda?

Van ayurvedische kruiden wordt algemeen aangenomen dat ze een oplossing bieden voor tal van gezondheidsproblemen, zoals spijsverteringsstoornissen en huidproblemen, maar ook gewrichtspijn verlichten, ademhalingsproblemen verbeteren en een opgeblazen gevoel verminderen. Ayurvedische kruiden kunnen worden gedronken in de vorm van thee of tinctuur, verwerkt worden als ingrediënt in levensmiddelen maar ook in pilvorm ingenomen worden als voedingssupplement. Voor de best mogelijke resultaten van deze beproefde remedies moet je een ervaren Ayurvedische arts raadplegen die een persoonlijk mengsel van geneeskrachtige planten samenstelt dat speciaal voor je is samengesteld!

Hoe worden ayurvedische kruiden gebruikt?

De Ayurvedische geneeskunde kent een breed scala aan kruiden en specerijen die al eeuwenlang worden gebruikt om kwalen te behandelen, zoals Kurkuma, Brahmi, Kaneel, Ashwagandha, Oregano, Kruidnagel, Amla, Komijn, Gember, Triphala (een combinatie van drie vruchten) en Harad (ook wel Haritaki genoemd). Afhankelijk van het gezondheidsprobleem dat door de behandelaar of de patiënt zelf wordt aangepakt, kunnen unieke combinaties van deze planten worden gebruikt om het probleem effectief aan te pakken.

Niet gebruiken als een alternatief voor professionele medische zorg.

Het is belangrijk te begrijpen dat Ayurvedische producten niet moeten worden beschouwd als vervanging van conventionele medische behandelingen. Integendeel, ze kunnen helpen symptomen te verlichten en het zelfherstellend vermogen van het lichaam te voeden; het blijft echter essentieel om professioneel advies in te winnen als je te maken krijgt met gezondheidsproblemen. Wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt in combinatie met andere holistische benaderingen, zijn kruidengeneesmiddelen een effectieve manier om het evenwicht te herstellen en je algehele welzijn te verbeteren.

Misverstanden over Ayurveda

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is Ayurveda niet alleen een alternatieve vorm van geneeskunde. Het integreren van kruiden in behandelingen is slechts één onderdeel van de praktijk; andere tactieken zoals veranderingen in levensstijl, dieetaanpassingen en stressverlichtende technieken worden ook gebruikt om het welzijn te bevorderen. Wetenschappelijk bewijs ondersteunt deze beweringen!

Is er ook wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van Ayurveda?

Ja, er is nu een aanzienlijke hoeveelheid wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van veel Ayurvedische praktijken. Het is essentieel om in gedachten te houden dat Ayurveda door zijn holistische aard niet in de plaats mag komen van conventionele medische behandelingen wanneer die aangewezen zijn. In die omstandigheden kan het worden gebruikt als aanvullende therapie of in combinatie met bestaande therapieën.

Ayurveda biedt een uitgebreide weg naar welzijn en omvat het veranderen van iemands levensstijl, het aanpassen van hun dieet en het innemen van kruidengeneesmiddelen. Met de hulp van een deskundige Ayurvedische arts kan het worden gebruikt als een nuttige aanvulling op het algehele welzijn.

Veiligheid is belangrijk!

Voordat je met een Ayurvedische kruidenbehandeling begint, is het essentieel een ervaren arts te raadplegen in verband met mogelijke bijwerkingen of interacties met reeds bestaande medische aandoeningen. Bovendien kan de werkzaamheid van deze kruiden variëren, afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit en de herkomst ervan. Wees daarom voorzichtig bij het gebruik van Ayurvedische kruiden voor je eigen veiligheid!

Het is van cruciaal belang om biologische kruiden van superieure kwaliteit te kopen bij een betrouwbare leverancier, omdat die van mindere kwaliteit besmet kunnen zijn met verontreinigingen.

Volg altijd de aanbevolen dosering

Het belangrijkste is dat men zich houdt aan de aanbevolen dosis en denkt aan mogelijke bijwerkingen wanneer men Ayurvedische kruiden gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen of behandelingen. Met de juiste kennis en instructies kunnen Ayurvedische kruiden veilig worden gebruikt om het algemene welzijn en de gezondheid te bevorderen.

Welke ayurvedische kruiden zijn er en hoe gebruik je ze?

Van herstel van evenwicht tot natuurlijke genezing, Ayurvedische kruiden staan bekend om het optimaal stimuleren van uw algemene gezondheid en welzijn. Er is een grote verscheidenheid aan deze krachtige planten beschikbaar met verschillende doeleinden, zodat je het perfecte resultaat kunt bereiken in welk aspect je ook kiest!

Enkele veel voorkomende biologische ayurvedische kruiden zijn:

 • Ashwagandha om stress te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren
 • Shatavari om het immuunsysteem te versterken
 • Brahmi om de cognitieve functie te verbeteren
 • Kurkuma om ontstekingen te verminderen
 • Amalaki om een gezonde huid, haar en nagels te bevorderen
 • Zoethoutwortel om hormonen in balans te brengen
 • Gember om de spijsvertering te ondersteunen
 • Kaneel om de bloedsuikerspiegel te reguleren
 • Salie voor het geheugen en de concentratie.

Ayurveda Kruiden zijn een geweldige manier om je lichaam de oppepper te geven die het nodig heeft, dus wees niet bang om ze toe te voegen aan je dagelijkse routine! Ze kunnen het verschil maken als het erom gaat je gezond en wel te voelen.

Hoe gebruik je ze?

Ayurvedische kruiden en producten opnemen in uw dagelijkse routine kan in verschillende vormen - theeën, oliën, tincturen, capsules en verwerking als ingrediënt in levensmiddelen. Hoewel het lichaam er baat bij heeft, is het van cruciaal belang rekening te houden met mogelijke bijwerkingen en wisselwerkingen tussen geneesmiddelen voordat u een kruidensupplement neemt.

De voordelen van Ayurveda

Ayurveda is een oud systeem van gezondheidszorg en therapeutische praktijken dat gebruik maakt van voeding, aanpassingen van de levensstijl en kruidenmiddelen om het welzijn van het hele lichaam te bereiken. Van het verminderen van angst en het verbeteren van de slaapkwaliteit tot het herstellen van het energieniveau en het aanscherpen van de mentale helderheid - de herstellende krachten van Ayurveda zijn naar verluidt verstrekkend!

Ayurveda heeft nog meer opmerkelijke effecten op het lichaam, waaronder een verbeterde spijsvertering, minder ontstekingen en een versterkte immuniteit.

Het bereiken van een rustige en harmonieuze levensstijl.

Veel mensen hebben niet alleen fysieke veranderingen ervaren nadat ze de Ayurvedische principes in hun leven hebben geïntegreerd, ze voelen ook een gevoel van kalmte en stabiliteit. Er wordt gezegd dat deze praktijk het evenwicht bevordert tussen lichaam, geest en ziel, waardoor men innerlijke rust en inzicht ontdekt.

Verbeter je welzijn door mentale, spirituele en fysieke groei.

Ayurveda is snel een populaire manier geworden om algeheel welzijn op holistische wijze te bereiken, waarbij zowel de mentale en emotionele als de fysiologische gezondheid worden beïnvloed. Bovendien staat het bekend om het verminderen van angst en depressie en het verbeteren van de levenskwaliteit in het algemeen. Men wendt zich vaker dan ooit tot Ayurveda als ze op zoek zijn naar natuurlijke vormen van gezondheidszorg!

Naturaplaza, de ayurvedische webshop van Nederland!

Naturaplaza heeft een groot aanbod aan biologische kruiden, die passen in de ayurvedische geneeskunst. Bovendien zijn al onze kruiden en specerijen biologisch gecertificeerde producten van premium kwaliteit. Dit betekent dat ze zijn geteeld zonder gebruik van meststoffen, dat ze gegarandeerd vrij zijn van allerlei toevoegingen en dat ze voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.