Ayurvedische Kruiden

De wereld van ayurvedische kruiden

Ayurvedische kruiden worden al duizenden jaren gebruikt in het traditionele Indiase geneeskundige systeem

... Lees meer
13 producten
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,70
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,34
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,77
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,29
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 3,74
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 3,55
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,70
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,27
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 4,46
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 6,43
Levertijd wordt berekend...
Niet in voorraad
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 528,68
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 6,04

Waarom ayurveda?

Ayurvedische kruiden kunnen worden gedronken in de vorm van thee of tinctuur, verwerkt worden als ingrediënt in levensmiddelen maar ook in pilvorm ingenomen worden als voedingssupplement. Voor de best mogelijke resultaten van deze beproefde remedies moet je een ervaren Ayurvedische arts raadplegen die een persoonlijk mengsel van planten samenstelt dat speciaal voor je is samengesteld!

Hoe worden ayurvedische kruiden gebruikt?

De Ayurvedische geneeskunde kent een breed scala aan kruiden en specerijen die al eeuwenlang worden gebruikt, zoals Kurkuma, Brahmi, Kaneel, Ashwagandha, Oregano, Kruidnagel, Amla, Komijn, Gember, Triphala (een combinatie van drie vruchten) en Harad (ook wel Haritaki genoemd). 

Niet gebruiken als een alternatief voor professionele medische zorg.

Het is belangrijk te begrijpen dat Ayurvedische producten niet moeten worden beschouwd als vervanging van conventionele medische behandelingen. 

Misverstanden over Ayurveda

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is Ayurveda niet alleen een alternatieve vorm van geneeskunde. Het integreren van kruiden in behandelingen is slechts één onderdeel van de praktijk; andere tactieken zoals veranderingen in levensstijl, dieetaanpassingen en stressverlichtende technieken worden ook gebruikt om het welzijn te bevorderen. Wetenschappelijk bewijs ondersteunt deze beweringen!

Veiligheid is belangrijk!

Voordat je met een Ayurvedische kruidenbehandeling begint, is het essentieel een ervaren arts te raadplegen in verband met mogelijke bijwerkingen of interacties met reeds bestaande medische aandoeningen. Bovendien kan de werkzaamheid van deze kruiden variëren, afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit en de herkomst ervan. Wees daarom voorzichtig bij het gebruik van Ayurvedische kruiden voor je eigen veiligheid!

Het is van cruciaal belang om biologische kruiden van superieure kwaliteit te kopen bij een betrouwbare leverancier, omdat die van mindere kwaliteit besmet kunnen zijn met verontreinigingen.

Volg altijd de aanbevolen dosering

Het belangrijkste is dat men zich houdt aan de aanbevolen dosis en denkt aan mogelijke bijwerkingen wanneer men Ayurvedische kruiden gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen of behandelingen. Met de juiste kennis en instructies kunnen Ayurvedische kruiden veilig worden gebruikt

Hoe gebruik je ze?

Ayurvedische kruiden en producten opnemen in uw dagelijkse routine kan in verschillende vormen - theeën, oliën, tincturen, capsules en verwerking als ingrediënt in levensmiddelen. Hoewel het lichaam er baat bij heeft, is het van cruciaal belang rekening te houden met mogelijke bijwerkingen en wisselwerkingen tussen geneesmiddelen voordat u een kruidensupplement neemt.

Naturaplaza, de ayurvedische webshop van Nederland!

Naturaplaza heeft een groot aanbod aan biologische kruiden, die passen in de ayurvedische geneeskunst. Bovendien zijn al onze kruiden en specerijen biologisch gecertificeerde producten van premium kwaliteit. Dit betekent dat ze zijn geteeld zonder gebruik van meststoffen, dat ze gegarandeerd vrij zijn van allerlei toevoegingen en dat ze voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.