De Konjac Spons

De Naturaplaza spons is gemaakt van het natuurlijke materiaal Konjac (In Japan bekend as Konnyuka). Konjac is een natuurlijke plant en wordt op grote schaal gebruikt als een medisch en eetbaar product. Konjac een populaire en gezonde groente in Korea en Japan. De Konjac spons is zacht en vriendelijk, de spons verwijderd dode cellen, reinigt de huid en laat beschermende laag achter om je huid te voeden en te beschermen.

Perfect voor het schoonmaken van de meest gevoelige huid!

een Konjac spons bevat geen conserveringsmiddelen of kunstmatig pigment

Je hebt geen extra gezichtsreiniger of zeep nodig – tenzij je dat echt wilt. Kies je daar toch voor, dan heb je maar een fractie van de normale hoeveelheid nodig aangezien de spons meer schuim produceert en je reinigingsproduct beter over je huid verspreidt dan normaal.

De unieke structuur van de spons masseert de huid en stimuleert de bloedcirculatie en het herstel van dode huidcellen – een schone en verfrissende huid… allemaal op een natuurlijke wijze

beter voor je huid, beter voor de natuur – en bete voor je portemonnee!

De Konjac spons is ongeveer 8cm in diameter en 3,5cm dik – de perfecte afmeting voor je gezicht en lichaam. Lichtgewicht en perfect voor alledaags gebruik, zelfs op gevoelige huid.

De Naturaplaza konjac spons is 100% plantaardig en heeft uitstekende eigenschappen:

  • 100% natuurlijk
  • 100% kleur vrij
  • 100% toevoegingen vrij
  • 100% veganistisch
  • 100% biologisch afbreekbaar
  • Duurzaam, fair trade en handgemaakt in Zuid-Korea.

 

Hoe te gebruiken?

Kongy-use1a

Was de spons voor het gebruik met voldoende water.

Spoel voor gebruik en masseer de spons voorzichtig totdat deze het water opgenomen heeft.

Wanneer de spons hard is, laat je deze 3 to 5 minuten weken in warm water.


 

Kongy-use2a

Gebruik de spons mét of zonder zeep.

Gebruik de spons met draaiende bewegingen.

 


 

Kongy-use3a

Na gebruik de spons goed spoelen

De spons verhardt wanneer deze droogt. Bevochtig de spons opnieuw in warm water voor her-gebruik.

 


 

Kongy-use4a

Hang de spons op wanneer je de spons niet meer gebruikt

Bij beschadiging of slijtage (de spons gaat ongeveer 2 tot 3 maanden mee) doe je de spons bij het compost.

 

 

Grondstoffen

De basis en grondstof van de Naturaplaza Konjac Spons is de wortel van de Konjac plant. Deze Konjac wortel wordt gedroogd en vermalen tot Konjac Bloem en vervolgens samen met water  – met liefde en met de hand – verwerkt tot de Konjac Spons.

De Konjac Plant moet tenminste 3 jaar groeien voordat deze geschikt is voor productie. De volledige productie – van verbouwing tot aan de afgewerkte spons – wordt uitgevoerd door onze partner in Zuid-Korea.

De Konjac Wortel kan groeien tot 25 cm in diameter en is eigenlijk een knol die groeit uit de zogenaamde “Tong van de Duivel”. In Zwitserland heet de tong van de duivel ook wel de tranen-boom: een zeldzame, maar niet veeleisende plant.

De tong van de duivel komt uit zuid-oost Azië en komt vooral voor in Japan, China, Indonesië en Zuid-Korea. Dee plant houdt van de locale tropische en sub-tropische klimaten daar.

Vooral in Japan wordt de Konjac Wortel gebruikt in de voedsel industrie, bijvoorbeeld Oden (een soort stoofpot), in vorm van noodles voor sukiyaki en gyudon of fruit-snacks.