organic

Komijn heel Biologisch

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Komijn heel Biologisch? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Extra accessories
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Komijnzaad is afkomstig uit Iran, Syrië, India en Turkije en heeft een pittige smaak.
  • plus-circle Komijnzaad kan worden gebruikt in Mediterrane, Aziatische en Arabische gerechten en geeft een extra smaakdimensie aan grill- en barbecuegerechten.
  • plus-circle Komijnzaad is rijk aan goede vetten, proteïne, vezels, B vitamines, vitamine E, ijzer, magnesium en mangaan.
Details

Komijn in de keuken

Komijn is bekend als ingredient in komijnenkaas, echter wordt het ook veel toegepast in Mediterrane, Aziatische en Arabische gerechten. Het geeft ook dat beetje extra aan gerechten voor de grill of barbecue. Laat curry, stoofschotels, chili, couscous of lamsvlees heerlijk kruiden door komijnzaad. Komijnzaad is rijk aan goede vetten, proteïne, vezels, B vitamines, vitamine E, ijzer, magnesium en mangaan.

Herkomst en geschiedenis van Komijn

Komijn is afkomstig uit Iran, Syrië, India en Turkije. De plant groeit het best in een zanderige, gedraineerde bodem en in een gebied met een warm klimaat, zoals aan de kust van de Middellandse Zee, waar het kruid aangetroffen kan worden. Een warm klimaat is echter geen vereiste. Komijn wordt vaak verward met Karwij. Hoewel ze familie zijn van elkaar is komijnzaad iets groter, lichter van kleur en smaakt pittiger. Ook verwarring met Zwarte komijn komt voor, maar dat is echt een ander kruid.

Het verwerken van Komijn

Wanneer de bloemen over gaan tot zaadvorming kunnen bloemen geknipt worden en op de kop worden gehangen. De zaden kunnen dan drogen.

Waar kan ik komijnzaad kopen?

Gemakkelijk komijnzaad kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je komijnzaad kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele komijnzaad aanbieding meer.

Komijn heel Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde komijnzaad komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Komijn heel Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Komijn heel Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Komijn heel Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 80029-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Heel
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Komijnzaad
Vitamines en Mineralen Ijzer, Magnesium, Mangaan, Vitamine E
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Turkije
Merk Holyflavours
HS-Code 09093100
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 429 kcal / 1796 kJ
Eiwitten 18 g
Koolhydraten 34 g (of which sugars 7 g)
Vetten 22 g
Verzadigde Vetten 1 g
Vezels 11 g
Natrium 150 mg
Zout 0 g
Reviews
star star star star star
Ik raad het een ieder aan
Lekker in curry gerechten
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op