Kokosnoot Meel Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Kokosnoot Meel Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 2,41
Op voorraad
SKU
40038-conf
+ -

De kokosnoot

De kokosnoot is een steenvrucht van de kokospalm. Het vruchtvlees is niet vlezig, maar vezelig. De vrucht bevindt zich in een groene bolster die na de oogst verwijderd wordt. Na het verwijderen komt de harige houten noot tevoorschijn.

Geschiedenis

De kokosnoot vindt zijn oorsprong in de Pacific en verspreiding is gebeurd door de oceanen. Voornamelijk in Zuid-Azië wordt de kokosnoot gebruikt voor allerlei doeleinden. Voor onze jaartelling speelde de kokosnoot al een rol in het leven van de Aziaten. Door ontdekkingsreizigers zijn kokosnoten meegenomen naar de Westerse wereld, waardoor de kokosnoot alom bekend werd.

Ontstaan kokosnoot meel

In de kokosnoot zit vruchtvlees. Het vruchtvlees wordt uit de noten geschraapt en vervolgens geperst om de kokosnootolie van het vruchtvlees te scheiden. Het resterende vruchtvlees wordt gedroogd en daarna geraspt of vermalen tot meel. Kokosmeel is dus gedroogde en vermalen rasp van de kokosnoot.

Kokosnoot meel is glutenvrij en een goed alternatief voor het vervangen van tarwe- en ander granenmeel. Kokosnoot meel is een uitstekende bron van vezels en geeft een licht zoete smaak aan gerechten.

Gebruik

Biologisch Kokosmeel is voor heel veel doeleinden te gebruiken. Zo kan het gebruikt worden in bakkerijproducten, om er kokosmelk mee te maken. Je kunt ook biologisch kokosnoot meel in plaats van biologisch tarwemeel kopen en gebruiken in diverse gerechten.

Er is niet veel van nodig bij het bakken, want kokosnoot meel absorbeert veel meer dan andere soorten meel. 1 op 1 vervangen is dan ook niet nodig; ga bij de vervanging van "normaal meel" door kokosmeel uit van een kwart tot een derde van de opgegeven hoeveelheid. Je moet dan echter wel de hoeveelheid eieren die in het recept staan verhogen (bijna verdubbelen) om het baksel vloeibaar te houden.

Bij vervanging in toepassingen met vlees is kokosnoot meel wel 1 op 1 te vervangen qua hoeveelheid.

Premium Kokosnoot Meel Biologisch

Kokosnoot Meel Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische bloem & zetmeel komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.