image/svg+xml Openclipart

Kikkererwten 6-12 mm Heel Biologisch

5/5.0 (1 reviews)
Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Kikkererwten 6-12 mm Heel Biologisch? Kijk hier verder…
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Oorsprong en geschiedenis Kikkererwten

De kikkererwt wordt ook wel Garbanzoboon genoemd. Voornamelijk rond het middellandse zeegebied is de kikkererwt zeer populair, waar het in verschillende gerechten wordt verwerkt. Het is een peulvrucht die al meer dan 8000 jaar wordt geteeld in Anatolië. Er zijn dan ook veel Anatolische gerechten te maken met kikkererwtenmeel zoals humus, falafel, chips en patat. Tegenwoordig worden er nog steeds veel kikkererwten geteeld in Turkije, maar inmiddels is 70% van de wereldproductie in handen van India.

Kikkererwtenteelt

De erwten worden geplukt wanneer de peulen kraken en vervolgens te drogen gelegd. Als er kans op regen is, worden kikkererwten in een geventileerde ruimte gebracht om het drogen te voltooien

Gezonde eigenschappen Kikkererwten en toepassingen

Kikkererwten bevatten veel eiwitten, vezels en mineralen en zorgen minder voor winderigheid dan andere bonen. Ze hebben een lichte zoete smaak. Kikkererwten zijn bekend als hoofdingrediënt in Hummus en Falafel maar kunnen ook dienen als groente bij een warme maaltijd of als basis in een salade. In India wordt het veel gebruikt in curry

Waar kan ik biologische kikkererwten kopen?

Gemakkelijk biologische kikkererwten kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische kikkererwten kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische kikkererwten aanbieding meer.

Kikkererwten 6-12 mm Heel Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische kikkererwten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Kikkererwten 6-12 mm Heel Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Kikkererwten 6-12 mm Heel Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Kikkererwten 6-12 mm Heel Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 45270-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Heel
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Kikkererwt
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Italië
Merk Holyflavours
HS-Code 07139000
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 317 kcal / 1334 KJ
Eiwitten 24,2 g
Koolhydraten 40 g
Vetten 1,5 g
Verzadigde Vetten 0,2 g
Vezels 23,4 g
Natrium -
Zout 0,03 g
Reviews
lekkere kikkererwten bio
heerlijke biologische kikkerwerwten. Een keer wat anders dan rijst
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op