Kaneel Stangen 7 cm Cassia Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Kaneel Stangen 7 cm Cassia Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 7,91
Op voorraad
SKU
80143-conf
+ -

Oorsprong en geschiedenis van Kaneel

Kaneel is een specerij die bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom. Er bestaan veel kaneelvarianten. De bekendste varianten zijn ceylon kaneel en cassia kaneel. Hiervan is cassia kaneel branderiger en zoeter dan ceylon kaneel.

Alle soorten kaneelpoeder worden gecultiveerd in tropische landen. Onze kaneel poeder cassia is afkomstig uit Indonesië. De naam kaneel komt van het Latijnse woord canella, wat stokje betekent. Rond het jaar 2800 voor Christus wordt kaneel al benoemd. Ook in het oude Egypte was kaneel bekend en werd het gebruikt in parfum.

Rond 1580 hadden Portugezen de heerschappij over Ceylon, het vroegere Sri Lanka. Daarmee hadden zij ook het monopolie op kaneelhandel. Nederlanders slaagden er in om in Indonesië kaneelplantages aan te leggen en sindsdien exporteert Indonesië 8000 ton kaneel per jaar.

Smaak en gebruik

Cassia kaneel, ook wel echte kaneel genoemd, heeft een dieprode kleur en een scherpere en bittere smaak. Het kan goed gecombineerd worden met zoete en hartige gerechten. De kaneel is onder andere te gebruiken als stangen, stukjes of poeder in de koffie, in smoothies, in bakkerijproducten, maar ook aan sausen en marinades.

Waar kan ik biologische kaneel kopen?

Gemakkelijk biologische kaneel kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische kaneel bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische kaneel aanbieding meer.

Kaneel Stangen 7 cm Cassia Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische kaneel komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Kaneel Stangen 7 cm Cassia Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Kaneel Stangen 7 cm Cassia Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Kaneel Stangen 7 cm Cassia Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.