Judasoor Paddenstoel Poeder Auricularia judae Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Judasoor Paddenstoel Poeder Auricularia judae Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 9,31
Op voorraad
SKU
80196-conf
+ -

Leefgebied Judasoor Paddenstoel

De judasoor (Auricularia juadae) is een paddenstoel die groeit op het hout van loofbomen en struiken, met een voorkeur voor vlier. De judasoor paddenstoel heeft een voorkeur voor oudere takken, waar het zich voedt als saprofyt (op dood hout) of als zwakke parasiet (op levend hout) en het veroorzaakt witrot. De paddenstoel is twee tot acht centimeter groot en heeft een roodbruine kleur.

Verwerking tot Judasoor Paddenstoel Poeder

De judasoor paddenstoel heeft een lang groeiseizoen en kan bijna het gehele jaar door gevonden worden, vooral bij lagere temperaturen in grote delen van Europa en Amerika. Op een zachte winterdag is het ideale moment om een mooie oogst te vinden.

Na de oogst van de Judasoor paddenstoel wordt deze in stukken gesneden en in de oven gedaan om te drogen. Na dit proces wordt het verwerkt tot een grijskleurige judasoor paddenstoel poeder.

Waar smaakt Judasoor Paddenstoel Poeder naar?

De judasoor paddenstoel poeder heeft niet veel smaak van zichzelf, maar het neemt de smaak waarin het wordt gebruikt wel voortreffelijk op en het zit ook nog eens boordevol mineralen. Verder heeft de judasoor paddenstoel poeder een geleiachtige en rubberige textuur. Dit is zeer geliefd bij Chinezen en Japanners en wordt daarom ook veel gebruikt in die keukens. Bij westerlingen wordt er vaak wat minder gebruik gemaakt van deze chewy bite van de paddenstoel.

Premium Judasoor Paddenstoel Poeder Auricularia judae Biologisch

Judasoor Paddenstoel Poeder Auricularia judae Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische paddenstoelen poeders komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.