Johannesbroodpitmeel Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Johannesbroodpitmeel Biologisch? Kijk hier verder…
Vanaf € 19,73
Op voorraad
SKU
45670-conf
+ -

Wat is Johannesbroodpitmeel?

Johannesbroodpitmeel is een wit tot geelwit, haast reukloos poeder, dat wordt verkregen door het malen van kiemende zaden van de johannesbroodboom (ceratonia siliqua). Deze soort komt vooral voor in het Middellands Zeegebied. De johannesbroodboom wordt tot 15 meter hoog. De kroon is breed en halfbolvormig, gedragen door een dikke stam met ruwe bruine schors en stevige takken. De johannesbroodboom wordt op grote schaal geteeld, maar groeit ook nog steeds in het wild in oostelijke mediterrane gebieden. Johannesbroodbomen kunnen lange periodes van droogte overleven, maar om vruchten te kweken voor het pitmeel, hebben ze 500 tot 550 millimeter regen per jaar nodig.

Waarvoor gebruik je Johannesbroodpitmeel?

Het wordt als verdikkingsmiddel gebruikt in de voedingsindustrie. Een veelgebruikte toepassing is het indikken van babyvoeding om problemen met reflux (spugen) bij zuigelingen te voorkomen. Het meel van de zaden is niet het enige product van de johannesbroodboom. Van de peulen om de zaden wordt carob poeder gemaakt.

Waar kan ik biologisch johannesbroodpitmeel kopen?

Gemakkelijk biologisch johannesbroodpitmeel kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologisch johannesbroodpitmeel bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologisch johannesbroodpitmeel aanbieding meer.

Johannesbroodpitmeel Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologisch johannesbroodpitmeel komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Johannesbroodpitmeel Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Johannesbroodpitmeel Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Johannesbroodpitmeel Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.