Jeneverbessen Poeder Biologisch

Jeneverbessen gemalen biologisch, deze kruiden hebben een pittig, bittere smaak en een houtachtig, bitterzoete geur. Jeneverbessen geven extra smaak aan gerechten met rundvle… Lees hieronder verder...
Vanaf € 4,74
Op voorraad
SKU
80139-conf
+ -

Geschiedenis en herkomst van Jeneverbessen

Jenever bessen ook wel genever bessen (Juniperus Communis) is een conifeer uit de cipresfamilie. Hij komt van nature voor in de Benelux. De naam Juniperus is afgeleid van een Keltisch woord dat stekelig betekent. En stekelig is de jeneverbes struik. Communis betekent ‘gewoon’ in het latijn.

De jeneverbes speelde een rol in de prehistorie. Het stuifmeel van de bessen is gevonden in bodemlagen, rond het jaar 13.500 – 12.100 voor Christus. De bessen en zaden zijn aangetroffen in beerputten en dit wijst op het gebruik van de bessen als specerij.

Het gebruik

De jeneverbes heeft een kruidige, bitterzoete smaak. Omdat de smaak van jeneverbessen zich langzaam ontwikkeld, moeten ze lang gekookt worden. Deze jeneverbessen zijn vermalen tot poeder, waardoor het minder lang duurt voordat de smaak vrij komt. De poeder is rijk aan vitamine C en antioxidanten.

Het poeder van deze besvormige kegelvruchten kan op vele manieren gebruikt worden. Zo kan het poeder zorgen voor het aromatiseren van verschillende dranken. Naast het gebruik in dranken komt de smaak van jeneverbessen uitstekend tot zijn recht in winterse gerechten! Traditioneel worden ze gebruikt bij het kruiden van zuurkool en wild, in marinades en in sauzen en ragout en pat.

Gebruik gemalen jenever ook bij het bereiden van vis en gevogelte. Vooral lekker op de grill of barbecue! Naast zuurkool past de smaak van jeneverbessen ook bij vrijwel alle andere soorten kool. Jeneverbessen gaan goed samen met andere specerijen zoals peterselie en laurier.

Premium Jeneverbessen Poeder BIO

Jeneverbessen Poeder BIO van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische gedroogde kruiden & specerijen komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.