Himalaya Kristalzout roze Granulaat 1-2 mm

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Himalaya Kristalzout roze Granulaat 1-2 mm? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 2,30
Op voorraad
SKU
30073-conf
+ -

Oorsprong Himalaya Kristalzout

Dit kristalzout is afkomstig uit de zoutketen in Pakistan. De zoutketen behoort geologisch, maar niet geografisch tot het Himalaya massief. Himalaya kristalzout is een natuurlijk tafelzout van ongeveer 250 miljoen jaar oud. Zonder chemische toevoegingen en/of vloeimiddelen en gewonnen zoals het al honderden jaren gebeurt.

Het Himalaya Kristalzout heeft zich meer dan 250 miljoen jaar geleden gevormd tijdens de verdwijning van de oorspronkelijke oceaan. Het wordt met de hand geoogst op de Tibetaanse hoogvlaktes. Vroeger werd het zout uit de Himalaya ook wel “zout van de koning” genoemd, omdat het zout van zeer hoge kwaliteit alleen aan de plaatselijke adel verkocht werd. De roze kleur komt van de mineralen die het zout heeft opgenomen zoals natriumchloride, magnesium en calcium.

Dit himalaya zout grof is kristalzout dat ongeraffineerd is en alle goede eigenschappen die zout bezit nog heeft. De meeste zouten die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn bewerkt, waardoor de beste voedingsstoffen er zijn uitgespoeld. Dit roze zout mag een uitzondering genoemd worden. Dat betekent dat de mineralen en sporenelementen bewaard zijn gebleven. Het lijkt er misschien niet op, maar er was een tijd dat het Himalayagebergte geen gebergte, maar een onderdeel van de zee was. Waar de moderne zee sterk vervuild is, is Himalaya zout nog puur Dit betekent dat het zout over alle oorspronkelijke eigenschappen beschikt. Geraffineerde zouten dragen weinig tot niets bij aan het negatieve effect op onze gezondheid. Himalayazout is het natuurlijke alternatief en staat niet voor niets bekend als het zout der zouten

Smaak en gebruik

Dit natuurlijke steenzout kenmerkt zich door zijn milde smaak en is daardoor uitermate geschikt als culinair zout voor diverse tafelgerechten. Het roze Himalaya zout is ook te gebruiken in een stoombad, zoutbad of sauna. Ooit gehoord van zoutpijpen? Ook hiervoor is dit zout bijzonder geschikt. Puur en natuurlijk zout zou een reinigende werking op de luchtwegen hebben en er onder meer voor zorgen dat je vrijer kunt ademhalen. Inhaleren is een soort meditatieve oefening. Dit product is te bestellen in bulk.

Het grootste deel van ons Himalayazout komt uit de Khewra Salt Mine, de grootste van in totaal 5 mijnen in de uitlopers van het Himalaya-massief, de zogenaamde Saltrange.

Waar kan ik Himalaya kristalzout kopen?

Gemakkelijk Himalaya kristalzout kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Himalaya kristalzout bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Himalaya kristalzout aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Premium Himalaya Kristalzout roze Granulaat 1-2 mm

Himalaya Kristalzout roze Granulaat 1-2 mm van Holyflavours is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde steenzouten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.