Hennepzaad Heel Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Hennepzaad Heel Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 2,79
Op voorraad
SKU
40097-conf
+ -

Oorsprong van Hennep

Hennepzaad (cannabis sativa) komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië, maar is tegenwoordig uitgebreid naar Europa, China en de rest van de wereld en werd voor het eerst duizenden jaren geleden verbouwd. Hennep kan in bijna elk ecosysteem op de wereld geteeld worden, dit maakt het mogelijk om hennep over ter wereld te verbouwen.

Samen met bamboe is hennep een van de snelst groeiende planten op aarde. Het was ook een van de eerste planten die tot bruikbare vezels werd gesponnen.

Selectieproces van Hennepzaad Heel

Na het oogsten worden de hennep zaden geselecteerd en schoongemaakt om delen te verwijderen die niet gewenst zijn. Na dit proces worden de zaden gedroogd in lucht drogers. Dit zorgt ervoor dat er hele hennepzaden over blijven, die verpakt kunnen worden.

Gezonde kenmerken van Hennepzaad

Hennepzaden kunnen rauw worden gegeten en bevatten dan de nodige gezonde kenmerken voor een gezonde voeding. Hennepzaden bevatten omega-3 en omega-6 vetzuren en andere essentiële aminozuren. Onverzadigde vetzuren en passen in een gezonde voeding. Daarnaast is hennepzaad rijk aan eiwitten, een belangrijke voedingsstof en bouwstof. Deze eiwitten lijken sterk op onze lichaamseigen eiwitten en zijn dus makkelijk opneembaar zijn door ons lichaam. Bovendien is het zo, dat er maar weinig koolhydraten in hennepzaden zitten, zodat het ideaal is voor mensen die graag koolhydraatarm eten. Hennepzaad is rijk aan antioxidanten en verschillende globulines. Tenslotte bevatten hennep zaden ook nog eens een breed palet aan vitamines en mineralen waaronder de B-vitamines B1, B2, B3 en B6, vitamine C, vitamine E, calcium, fosfor, ijzer, jodium, kalium, koper, magnesium en zink.

Hennepzaden gebruiken

Het verschil tussen gepelde en ongepelde hennepzaden uit zich vooral in smaak. Gepelde hennepzaden zijn neutraal van smaak, terwijl de ongepelde hennepzaden een volle en nootachtige smaak hebben. Hennepzaad is geschikt voor gebruik in salades, soepen en smoothies. Ook kun je het gebruiken als basis voor of toevoeging aan humus. Ongepeld hennepzaad wordt ook gebruikt bij de bereiding van brood en andere deegwaren. En hennepzaad is prima, eventueel in combinatie met andere noten, zo uit de hand te eten.

Waar Hennepzaad kopen?

Biologisch Hennepzaad kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza, ook in kleine porties. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologisch Hennepzaad aanbieding meer.

Waar kan ik Biologisch hennepzaad kopen?

Gemakkelijk Biologisch hennepzaad kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Biologisch hennepzaad bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Biologisch hennepzaad aanbieding meer.

Premium Hennepzaad Heel Biologisch

Hennepzaad Heel Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische zaden & pitten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.