image/svg+xml Openclipart flag-europe
organic

Glucose DE 97 Dextrose Poeder Fijn Biologisch

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Glucose DE 97 Dextrose Poeder Fijn Biologisch? Kijk hier verder…

Levertijd wordt berekend...
Extra accessories
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • Gemaakt van natuurlijk voorkomende D-glucose, een belangrijke energiebron
  • Populair ingrediënt als zoetmaker in allerlei recepten
  • Glucosepoeder met verschillende Dextrose Equivalent (DE) nummers voor diverse toepassingen
Details

D-glucose

Glucose is een natuurlijk voorkomende chemische verbinding. Dit glucose poeder heet ook wel D-glucose. D-glucose wordt ook wel druivensuiker, of dextrose genoemd. D-glucose is een monosacharide (enkelvoudige suiker), een subcategorie van koolhydraten. Het is een belangrijke energiebron. Glucose wordt gemaakt door planten en door de meeste algen met behulp van fotosynthese (omzetting van licht in koolhydraten).

De glucose die u bij ons koopt is een populair ingrediënt in allerlei recepten als zoetmaker. Het wordt gemaakt door zetmeel (van in dit geval mais) met enzymen af te breken in Glucose.

Hoe wordt Glucose gemaakt?

Glucosepoeder van mais wordt gemaakt door het verwerken van maïszetmeel:

  1. Het maïszetmeel wordt eerst gemengd met water.
  2. Aan de vloeistof worden vervolgens enzymen toegevoegd die het zetmeel afbreken en omzetten in glucose.
  3. Wanneer al het zetmeel is afgebroken blijft glucosestroop over. Glucosestroop is ongeveer 70% zo zoet als sacharose (tafelsuiker). Gebruik glucosestroop om dranken als koffie, thee of zelfs water te zoeten. Het is een prima alternatief voor suiker, en het voegt geen calorieën toe aan je drank. Ook gebruik je het voor het maken van modelleer chocolade of een royal icing op je taart.
  4. Door toevoeging van een ander soort enzym kan de glucose nog verder worden afgebroken en omgezet naar fructose. De resulterende stroop bestaat voor ongeveer 50% uit glucose en voor 50% uit fructose. Glucose-fructosestroop is zoeter dan gewone glucosestroop en wordt vaak gebruikt in bewerkte levensmiddelen als zoetstof of om ze vochtig te houden.

Maar wanneer wordt het dan glucose poeder?

Nou, het proces van het omzetten van zetmeel naar glucose (stap 2) kan, voordat het is voltooid, vroegtijdig worden afgebroken. Wat dan overblijft is een mix van water, zetmeel en glucose. Deze mix wordt gespraydroogd en dat is glucose poeder. De exacte verhouding van zetmeel en glucose bepaald het Dextrose Equivalent.

Dextrose Equivalent (DE)

Het DE nummer van de glucose zegt iets over de bindkracht en de zoetkracht van de glucose en hangt af van de mate waarin zetmeel is omgezet in glucose. Op een schaal van 0 - 100 is 0 puur zetmeel en 100 pure glucose. Hoe lager het nummer, hoe hoger de bindkracht van het product. Hoe hoger het nummer, hoe hoger de zoetkracht.

Waar kan ik glucose DE 97 kopen?

Gemakkelijk glucose kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je glucose DE 97 kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele glucose DE 97 aanbieding meer.

Glucose DE 97 Dextrose Poeder Fijn Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde glucose DE 97 komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Glucose DE 97 Dextrose Poeder Fijn Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Glucose DE 97 Dextrose Poeder Fijn Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Glucose DE 97 Dextrose Poeder Fijn Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 80167-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Poeder
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Glucose
Speciale Eigenschappen BIO, Lacto-vegetarisch, Vegetarisch, Vegan
Land van teelt Oostenrijk
Merk Holyflavours
HS-Code 17023050
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 402 kcal / 1683 KJ
Eiwitten 0 g
Koolhydraten 99 g (sugars: 96 g)
Waarvan Suikers 0 g (saturated: 0 g)
Vetten 0 g
Verzadigde Vetten 0 g
Vezels 0 g
Natrium 0 g
Zout < 0,1 g
Reviews
Doet wat het beloofd
Ik doe een klein schepje door mijn sportdrankje, en je merkt duidelijk verschil aan je energieniveau. Ik ben hier zeer blij mee.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op