organic

Gember Gesneden Biologisch

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Gember Gesneden Biologisch? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Extra accessories
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Natuurlijk en biologisch: Onze biologische gember wordt op een duurzame manier geteeld, zonder het gebruik van synthetische pesticiden of kunstmest.
  • plus-circle Veelzijdig in gebruik: Gember kan worden gebruikt als kruidengeneesmiddel, smaakmaker in gerechten, in thee, snoep, alcoholische dranken en zelfs in azijn.
  • plus-circle Authentieke smaak: Onze gember is afkomstig uit India, waar het grootste deel van de wereldwijde gemberproductie plaatsvindt, waardoor we een authentieke en hoogwaardige smaak kunnen garanderen.
Details

De (sub)tropische wereldreiziger

Gember wordt in bijna elk tropisch of subtropisch land gekweekt. Gember is een gecultiveerde wortel. Dat betekent, dat hij niet van nature voorkomt in het wild. Toch bestaat gember al ontzettend lang. Hij werd voor het eerst gecultiveerd door de Austronesiërs in maritiem Zuidoost-Azië, zo'n 3000 jaar voor Christus. Dankzij een prehistorische migratie over zee breiden de Austronesiërs hun gebieden tot 1500 vC uit van Madagaskar tot Hawaï. En tijdens die migraties kwam de gember wortel mee. Zo rond de eerste eeuw vC kwam de gember ook voor het eerst via India in Europa terecht. Tegenwoordig vind de wereldwijde gember productie ook voor het grootste deel plaats in India.

Productieproces Gember

De plant wordt geoogst als in de herfst de bladeren zijn afgestorven. De wortelstokken worden opgegraven en worden gedroogd in de schaduw. Jongere wortels worden geoogst om vers te gebruiken of in te leggen. Oudere wortelstokken worden gemalen om gemberpoeder te verkrijgen. Gemberplanten worden vermeerderd door ze te scheuren.

Toepassingen van Gember

Gember is familie van Kurkuma, Kardemom en Galanga. Gember wordt gebruikt als kruidengeneesmiddel en als veelzijdige specerij. Ze wordt verwerkt in thee, als smaakmaker bij groentes, in snoep en alcoholische dranken, maar ook zelf verwerkt in azijn (zoals augurken).

Waar kan ik biologische gember kopen?

Gemakkelijk biologische gember kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische gember kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische gember aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Gember Gesneden Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische gember komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Gember Gesneden Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Gember Gesneden Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Gember Gesneden Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 80039-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Gesneden
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Gember
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt China
Merk Holyflavours
HS-Code 12119086
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 304kcal / 1272kJ
Eiwitten 7 g
Koolhydraten 60 g (59 g Sugar)
Vetten 3 g
Verzadigde Vetten 1 g
Vezels 6 g
Natrium 34 mg
Zout 0 g
Reviews
star star star star star
Praktisch
Makkelijk te gebruiken om er thee van te maken.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op