organic

Foelie Poeder Biologisch

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Foelie Poeder Biologisch? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Extra accessories
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Bevat hogere hoeveelheden vitamine B2, calcium, ijzer, koper en magnesium dan nootmuskaat.
  • plus-circle Rijk aan vitaminen A en C voor een gezonde voeding.
  • plus-circle Veelzijdig in gebruik: perfect voor stoofgerechten, soepen, speculaaskruiden, vlaaien en visgerechten.
Details

Gemalen Foelie Biologisch

Foelie komt (net als nootmuskaat) van de nootmuskaatboom, deze boom was voor de Nederlanders letterlijk zijn gewicht in goud waard was tijdens hun gouden eeuw (VOC). De vruchten van de muskaatboom leveren namelijk twee verschillende specerijen: nootmuskaat en foelie.

Het kruid foelie is de gedroogde zaadmantel van de muskaatnoot. En de Hollanders zorgden er bovendien voor dat de nootmuskaatbomen uitsluitend op de door de VOC bezette Molukken groeiden en niet werd geëxporteerd naar andere plekken. Dit zorgde voor een monopolie op Foelie en Nootmuskaat.

Goede eigenschappen van Gemalen Foelie

Foelie bevat dezelfde gezonde stoffen als nootmuskaat, maar enkele van die stoffen zijn in hogere hoeveelheden aanwezig. Het betreft vitamine B2, calcium, ijzer, koper en magnesium. Foelie bevat ook vitaminen A en C.

Het gebruik van foelie

In de Nederlandse keuken wordt gemalen foelie gebruikt bij het stoven van vlees, in soepen en als bestanddeel in speculaaskruiden. In Vlaanderen gebruikt men foelie in donkere vlaaien en in Duitsland kruidt men er Weißwursten mee. IN de franse keuken wordt gemalen foelie vaak gebruikt bij vis gerechten.

De gemalen foelie kan gegeten worden, de hele foelie wordt na de bereiding uit het gerecht gehaald.

Waar kan ik Gemalen Foeli Biologisch kopen?

Gemakkelijk Gemalen Foeli Biologisch kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Gemalen Foeli Biologisch kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Gemalen Foeli Biologisch aanbieding meer.

Foelie Poeder Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde Gemalen Foeli Biologisch komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Foelie Poeder Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Foelie Poeder Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Foelie Poeder Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 80068-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Poeder
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Foelie
Vitamines en Mineralen Ijzer, Koper, Magnesium, Vitamine A, Vitamine B2, Vitamine C
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Sri Lanka
Merk Holyflavours
HS-Code 09082200
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 511 kcal / 2140 KJ
Eiwitten 7 g
Koolhydraten 46 g (of which sugars 45 g)
Vetten 32 g
Verzadigde Vetten 10 g
Vezels 5 g
Natrium 80 mg
Zout 0 g
Reviews
star star star star star
Top bio foelie
Ben blij met dit bio product.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op