Fleur de Sel Piramidezout 2-12 mm

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Fleur de Sel Piramidezout 2-12 mm? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 3,46
Op voorraad
SKU
30156-conf
+ -

Oorsprong en geschiedenis van Fleur de Sel

wat is fleur de sel? Fleur de Sel wordt ook wel de bloem van het zout genoemd. Dit zout wordt alleen op warme en windstille dagen gevormd als een flinterdun laagje op het water en wordt er met behulp van een houten schep, met de hand afgeroomd. Dit Fleur de Sel is niet afkomstig van de Spaanse, Afrikaanse of Franse kusten, waar het in grote hoeveelheden wordt geproduceerd, maar komt uit India.

Hier wordt het van oudsher in kleine hoeveelheden langs de kust India geproduceerd. Op dit moment wordt per dag zo'n 60 kg geëxtraheerd. Daarmee is het ook de zeldzaamste en meest waardevolle Fleur de Sel op deze aarde.

Smaak en gebruik

Sommige fijnproevers waarderen de smaak die wordt bepaald door het gehalte aan calcium- en magnesiumsulfaat. Deze gehaltes zijn niet aanwezig in steenzout. Vanwege de piramidestructuur van het zout wordt het ook wel piramidezout genoemd.

Dit zout is een goed alternatief voor gewoon tafelzout. Het is sterker van smaak dan het Cypriotische piramidezout en milder dan bamboezout. Door de speciale structuur van dit piramidezout is het zonde om het te gebruiken tijdens het koken. Beter wordt het zout gebruikt als 'finishing touch' bij verschillende soorten aardappel-, vis- groente-, slow-foodgerechten en salades. Dit zout is geschikt als vingerzout en niet voor in een zoutmolen.

Specifieke eigenschappen Fleur de Sel Piramidezout:

  • <97,5% NaCI.
  • <0,26% Ca.
  • <0,09% Mg.
  • <1,07% SO4

Waar kan ik fleur de sel zeezouten kopen?

Gemakkelijk fleur de sel zeezouten kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je fleur de sel zeezouten bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele fleur de sel zeezouten aanbieding meer.

Fleur de Sel Piramidezout 2-12 mm van premium kwaliteit

Dit is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

De door ons geselecteerde fleur de sel zeezouten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Fleur de Sel Piramidezout 2-12 mm van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Fleur de Sel Piramidezout 2-12 mm toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Fleur de Sel Piramidezout 2-12 mm? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.