Fenegriekzaad Heel kiemarm Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Fenegriekzaad Heel kiemarm Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 3,99
Op voorraad
SKU
80010-conf
+ -

Wel eens gehoord van Grieks hooi?

De oude romeinen gebruikten fenegriek in eerste instantie als veevoer in de vorm van vers hooi. Ze haalden het kruid van de oude grieken en noemden het 'foenum-graecum' (Grieks hooi). Het is een plant uit de vlinderbloemenfamilie. Maar Fenegriek werd daarvoor al langer gecultiveerd. Men vermoed dat het zo rond 5000 jaar geleden voor het eerst werd verbouwd in huidig Irak.

De eigenschappen van Fenegriekzaad

Fenegriek heeft een kruidige bittere smaak. In hoge concentraties geeft het een typische fenegrieksmaak of currysmaak aan gerechten. In lage concentraties geeft het een smaak die lijkt op die van caramel of ahornsiroop. Fenegriekzaden zijn een rijke bron van eiwitten, voedingsvezels, B-vitamines en voedingsmineralen, met name mangaan en ijzer. Het zaad van Fenegriek bevat daarnaast ook flavonoïden, alkaloïden, saponine en coumarinen. Als vezel ondersteund Fenegriekzaad de spijsvertering en heeft dus een gunstig effect bij het afvallen.

Het gebruik van Fenegriek

Van fenegriek worden de zaden en de bladeren, zowel gedroogd als vers, gebruikt in de keuken. Het zaad van de plant, Fenegriekzaad, wordt gebruikt als specerij en is vooral bekend als ingrediënt in curry. Tegenwoordig is het een typische Indiase specerij met zijn eigen bijzondere smaak. Fenegriekzaden zijn heerlijk in salades, groenteschotels, op gebak, brood, vlees en als smaakmaker bij kaas.

Waar kan ik fenegriekzaad kopen?

Gemakkelijk fenegriekzaad kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je fenegriekzaad bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele fenegriekzaad aanbieding meer.

Premium Fenegriekzaad Heel kiemarm Biologisch

Fenegriekzaad Heel kiemarm Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische gedroogde kruiden & specerijen komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.