Dille poeder Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Dille poeder Biologisch? Kijk hier verder…
Vanaf € 4,88
Op voorraad
SKU
80033-conf
+ -

Waar vind je Dille?

Dille (Anethum graveolens) is een kruid uit de schermbloemenfamilie die van nature voorkomt in heel Eurazië. Bewijzen van het gebruik van Dille voor menselijke consumptie gaan terug tot 7000 vC. Uit dezelfde plantenfamilie komen venkel en kervel. Dille heeft fijne, naaldachtige bladeren. Het is een kruid met een heel verfijnde smaak.

Hoe wordt Dille geteeld?

Dille kun vrijwel de gehele zomer oogsten. De stengels van de plant kun je meestal al 8 weken na het zaaien knippen voor gebruik in de keuken. Zodra dille net begint te bloeien bevatten de bladeren het meeste aroma en is het kruid zelfs nog lekkerder. Voor het oogsten knip of snijd je de stengels met schoon en scherp gereedschap af op zo’n 5 tot 10 cm boven de grond.

Dille toepassingen

De frisse, zachte smaak past goed bij allerlei soorten vis en groenten, zoals kabeljauw en worteltjes. Het is ook heerlijk in soepen, sauzen, dressings, eiergerechten en salades! Voeg dille pas vlak voor het opdienen van warme gerechten toe, zodat de smaak niet verloren gaat. Ook een smaakmaker bij het inmaken van komkommer!

Gezonde eigenschappen van Dille

Dille is rijk aan vitamine C. Thee getrokken van dillezaadjes kan een (licht) slaapverwekkend effect hebben en kan daardoor een goede nachtrust bevorderen. Door het gebruik van dille kan ook de vorming van overtollig darmgas worden tegengaan, zodat men minder last heeft van winderigheid.

Premium Dille poeder Biologisch

Dille poeder Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische kruiden & specerijen komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.