Chia Zaden Zwart Biologisch

  • Natuurlijke eiwitbron
  • Kan uw weerstand verhogen
  • Kan zorgen voor meer energie
  • Chia zaad bevat essentiële vetzuren
… Lees hieronder verder...
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 2,90
Op voorraad
SKU
40028-conf
+ -

Beschrijving:

De chia plant komt uit Zuid- en Midden-Amerika waar het meer dan 4000 jaar geleden voor het eerst werd gekweekt De Azteken, Mayas en andere inheemse Amerikaanse stammen maakten veel gebruik van dit belangrijke gewas.

De samenstelling van chia zaad maakt het een ideale bron van langzaam vrijkomende energie met meer eiwitten en omega-3 vetzuren dan elke andere plantaardige voeding. Alfa-linoleenzuur, een omega-3 vetzuur. Chia zaad bevat ook anti-oxidanten en verschillende mineralen.

Chia zaden worden omgeven door oplosbare vezels en kan tot 7x hun eigen gewicht in water absorberen, waarbij een slijmachtige gel ontstaat. Dit kan verklaren hoe chia de eetlust zo lang kan verzadigen, omdat de zaden zwellen in omvang om de maag te vullen. Chia zaden bevatten verder eiwitten, mineralen, ijzer, kalium, calcium en magnesium.

Verpakking:

Makkkelijk en hersluitbare verpakking.

Voedingsvoorwaarde:

Voedingswaarder per 100 g, vitaminen en mineralen% ADH per 100 g*

Energie 1750 kJ/ 432 kcal
Eiwitten 22,6 g
Vet 27,6 g
-waarvan verzadigd 2,5 g
-waarvan mono-onverzadigd 1,4 g
-waarvan poly-onverzadigd 22,2 g
-waarvan Omega-3 17,2 g
Koolhydraten 4,8 g
-waarvan suikers 0,9 g
Vezels 32,5 g
Natrium Sporen

 

Gebruiksadvies:

1-3 x daags 1-3 theelepels chia zaden toevoegen aan muesli, yoghurt, salade, smoothie, brooddeeg of soep. In contact met water zwellen de zaadjes licht op en scheiden een gel af. Dit is een natuurlijk proces en de gel kan gewoon gedronken worden.

De snelste en eenvoudigste manier om chia zaden te gebruiken is om een eetlepel aan een glas vruchtensap toe te voegen. Laat dit 5 minuten staan en roer het geheel nogmaals door.

Allergieadvies:

Deze producten kunnen mogelijk sporen bevatten van pinda's, noten, tarwe, soja en melkproducten.

Bewaaradvies/ houdbaarheid chiazaad:

Droog en donker bewaren, blijven de chiazaden jaren goed.

Disclaimer: Bovenstaande informatie is GEEN medisch of therapeutisch advies. Eventuele tekstuele fouten voorbehouden. Wij raden altijd aan supplementen te overleggen met een gekwalificeerd arts of therapeut. Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.