Chaga Paddenstoelen Poeder Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Chaga Paddenstoelen Poeder Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 11,14
Op voorraad
SKU
40026-conf
+ -

De Chaga PaddenstoelHier vind je dit product ook als capsules

Een Chaga paddenstoel is een zwam uit de Hymenochaetaceaefamilie. De Latijnse naam is Inonotus obliquus, in Nederland staat hij bekend als de Berkenweerschijnzwam, maar buiten Nederland wordt hij Chaga genoemd. 

De paddenstoel wordt alleen gezien in koude regio's zoals Rusland, het noorden van Europa en Canada. Hier groeit hij op de berkenboom. Hij wordt dan ook voornamelijk in de winter geoogst, omdat dan de actieve bestanddelen van de zwam het meest aanwezig zijn. 

Van buiten ziet de zwam er niet heel aantrekkelijk uit met zijn verkoolde uiterlijk, maar van binnen is hij geelbruin en dit doet niet onder aan zijn gezonde eigenschappen.

Eigenschappen Chaga paddenstoelen poeder

De Chaga paddenstoel is bij ons vermalen tot poeder waardoor het makkelijker in gebruik is. Naast mineralen zoals zink en vitamine C bevat het ook veel antioxidanten, sterolen (zorgen voor een balancerende werking op het immuunsysteem), polysacchariden en betulinezuur (hier wordt momenteel van onderzocht of het een kanker-remmende werking heeft). Deze stoffen zorgen ervoor dat het vooral toegepast en verkocht wordt als medicinale paddenstoel en dit is ook de reden dat deze zwam erg bekend is bij het grote publiek. 

Hoe gebruik ik Chaga paddenstoelen poeder?

Met het poeder wordt voornamelijk thee gezet. Chaga zelf heeft niet een hele dominante smaak, dus probeer er vooral een theesmaak of andere kruiden aan toe te voegen. Voel je vrij om te experimenteren en het te proberen in je smoothie of in soep.

Waar kan ik Biologisch Chaga Poeder kopen?

Gemakkelijk Chaga paddenstoelenpoeder kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Chaga in poedervorm kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Chaga paddenstoelenpoeder aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Chaga Paddenstoelen Poeder Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde Biologisch Chaga Poeder komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Chaga Paddenstoelen Poeder Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Chaga Paddenstoelen Poeder Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Chaga Paddenstoelen Poeder Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.