Carob Poeder Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Carob Poeder Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 2,94
Op voorraad
SKU
40102-conf
+ -

Herkomst Carob

Carob poeder komt van de johannesbroodboom (ceratonia siliqua), deze soort komt vooral voor in het Middellands Zeegebied. De plant staat bekend om zijn peulen met hoge voedingswaarde. Carob poeder kan gebruikt worden als vervanger van cacao, de smaken komen namelijk redelijk overeen, carob is alleen zoeter en heeft een milde nootsmaak.

De johannesbroodboom wordt tot 15 meter hoog. De kroon is breed en halfbolvormig, gedragen door een dikke stam met ruwe bruine schors en stevige takken. De johannesbroodboom wordt op grote schaal geteeld, maar groeit ook nog steeds in het wild in oostelijke mediterrane gebieden. Johannesbroodbomen kunnen lange periodes van droogte overleven, maar om vruchten te kweken voor de carob poeder, hebben ze 500 tot 550 millimeter regen per jaar nodig.

Verwerking tot Carob poeder

Carob poeder wordt gemaakt van de donkerbruine zaden in de peulen van de johannesbroodboom. De peulen worden tot 20 cm lang en zijn ongeveer 3 cm dik. Na de oogst van de peulen worden de carobpeulen gedroogd en gezeefd. Vervolgens gaan de carobpeulen de oven in en worden ze geroosterd. Na dit proces kunnen de peulen worden verwerkt tot carob poeder.

Smaak van Carob poeder

Het carob poeder heeft een mooie licht bruine kleur. Het heeft een licht karamelachtige smaak en is zoeter dan cacao. Daarnaast heeft carob poeder ook een zoet aroma, wat voor een fijne geur zorgt.

Waar kan ik biologisch carobepoeder kopen?

Gemakkelijk biologisch carobepoeder kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologisch carobepoeder bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologisch carobepoeder aanbieding meer.

Premium Carob Poeder Biologisch

Carob Poeder Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische gedroogde kruiden & specerijen komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.