Cacao Poeder 10-12 Gealkaliseerd Theobroma Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Cacao Poeder 10-12 Gealkaliseerd Theobroma Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 3,42
Op voorraad
SKU
43270-conf
+ -

Cacao Poeder Gealkaliseerd Biologisch

De cacaobomen waar cacaopoeder van gemaakt wordt staan van origine in Zuid-Amerika. Cacaobomen (Theobroma)  produceren peulen van 15 tot 25 cm lang. Per stuk bevatten de peulen 20 tot 40 bonen in een soort papje. De rauwe bonen zijn ongeveer 2,5 cm lang. Na het oogsten worden de peulen geopend en leeg gemaakt. Het verwijderde papje wordt vervolgens enkele dagen in de zon gelegd om te gisten. Ma het drogen worden de bonen gebroken in kleine stukjes en door een wanmolen gedaan, om de bonen te scheiden van hun schillen. De cacao stukjes worden vervolgens 10 uur lang met een steen gemalen tot een fijne pasta. De pasta wordt gezeefd om de reststukjes te scheiden van de boter. De reststukjes worden verder gemalen tot cacaopoeder.

Gealkaliseerd

Nederlandse (gealkaliseerde) cacao is anders dan de cacao in andere landen, hierdoor wordt gealkaliseerde cacao ook wel Dutched cacoa genoemd in de V.S. De natuurlijke cacao wordt gewassen met een kaliumcarbonaat oplossing, dit neutraliseert het zuur in de cacao. Hierdoor is Nederlandse cacao altijd donker bruin en varieert het niet in kleur en smaak. In 1828 is dit proces ontdekt door Coenraad van Houten en geperfectioneerd rond 1900. door de bewerking is de smaak zachter en intenser.

Gebruik

Cacaopoeder wordt gebruikt om chocolade en chocolademelk te maken. Cacaopoeder wordt ook gebruikt in veel nagerechten als ingrediënt maar ook als topping.

Niet gealkaliseerd Cacao poeder hebben wij ook in ons assortiment, Klik hier ons voor biologisch cacao poeder

Waar kan ik cacaopoeder kopen?

Gemakkelijk cacaopoeder kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je cacaopoeder bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele cacaopoeder aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Cacao Poeder 10-12 Gealkaliseerd Theobroma Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde cacaopoeder komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Cacao Poeder 10-12 Gealkaliseerd Theobroma Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Cacao Poeder 10-12 Gealkaliseerd Theobroma Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Cacao Poeder 10-12 Gealkaliseerd Theobroma Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2023 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.